Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Αναζητούνται δύο υπογραφές και 325 εκατομμύρια ευρώ!

Μπορεί η νέα δανειακή σύμβαση να «πέρασε» το βράδυ της Κυριακής από την Βουλή, ωστόσο, μέχρι το αυριανό Eurogroup χρειάζονται δύο υπογραφές και… 325 εκατομμύρια ευρώ!
Για να κλείσουν η νέα δανειακή σύμβαση και το PSI, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς θα πρέπει να δώσουν τις γραπτές δεσμεύσεις που έχουν ζητήσει οι εταίροι μας. «Τους έχουν ζητηθεί γραπτές δεσμεύσεις. Θα υπάρξει μια ...
επιστολή, φαντάζομαι», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής.


Παράλληλα, η Ελλάδα πρέπει να πάει αύριο στο Eurogroupέχοντας αποφασίσει για το πού θα βρεθούν τα λεφτά για να κλείσει η «τρύπα» (βλέπε νέα μέτρα), αλλά και τι μέλλει γενέσθαι με τις επικουρικές συντάξεις.


Μετά το Eurogroup τι;


Το Eurogroup θα εγκρίνει το δεύτερο πακέτο διάσωσης και το PSI, βάσει και της έκθεσης βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους από το ΔΝΤ. Τα «βάσανα», όμως, δεν σταματούν εκεί…


Στις 15 - 16 Φεβρουαρίου, το ελληνικό Κοινοβούλιο πρέπει να ψηφίσει την εισαγωγή των ρητρών συλλογικής δράσης (CAC) στα ελληνικά κρατικά ομόλογα που έχουν εκδοθεί βάσει του ελληνικού νόμου και η χώρα μας να υποβάλλει την επίσημη πρότασή της προς τους ιδιώτες για το «κούρεμα». Οι απαντήσεις θα πρέπει να δοθούν εντός 3 εβδομάδων.


Μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου, τα κοινοβούλια των χωρών της Ευρωζώνης θα πρέπει να ψηφίσουν την νέα δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα, όσο η χώρα μας θα ψηφίζει τα απαραίτητα νομοσχέδια.


Η διαδικασία για το «κούρεμα» αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 5 Μαρτίου, με το μέσο επιτόκιο των νέων τίτλων να εκτιμάται ότι θα είναι 3,4% -3,6%%.
star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: