Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

Ντόρα: “Έμεινα άναυδη, το εκατομμύριο ήταν του Ισίδωρου”…

Ένας πραγματικός χαμός έχει ακολουθήσει την αποκάλυψη ότι το ένα εκατομμύριο – δολάρια και όχι ευρώ, τελικά – δεν είχαν βγει στο εξωτερικό από κάποιον βουλευτή, αλλά με έμβασμα από τον σύζυγο της κας Ντόρας Μπακογιάννη, επιχειρηματία Ισίδωρο Κούβελο!

Το ποσό φέρεται να αφορά την ....
πώληση μετοχών, την εισαγωγή του τιμήματος στην χώρα μας και την μεταφορά του στο εξωτερικό για την αγορά πλοίου σε μία διαδικασία που χαρακτηρίζεται από την ίδια την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας ως ηθική και νόμιμη.

Διαβάστε εδώ το αναλυτικό ρεπορτάζ που μετέδωσε πρώτο το protothema.gr τόσο σε σχέση με την  αποκάλυψη όσο και για το παρασκήνιο που προηγήθηκε της ανακοίνωσης καθώς και για τις συνεχείς επιθέσεις της κας Μπακογιάννη και του κόμματός της στον βουλευτή – φάντασμα που έμελλε να είναι ο …σύζυγός της προέδρου της ΔΗ.ΣΥ.
Η κα. Μπακογιάννη υποστηρίζει ότι ενημερώθηκε από τον κ. Αργύρη, επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής για το θέμα και ότι …έπεσε από τα σύννεφα! Μιλά δε για προσπάθεια σπίλωσής της από την κυβέρνηση, άλλα πολιτικά πρόσωπα αλλά και από τον επικεφαλής της Αρχής για την αντιμετώπιση του ξεπλύματος “μαύρου χρήματος”. Κ. Νικολούδη.

Μιλώντας λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη, στην Ολομέλεια της Βουλής, η κυρία Μπακογιάννη σε έντονο ύφος ανέφερε « Απαιτώ από τα κόμματα να τοποθετηθούν και από την κυβέρνηση να απαντήσει πώς είναι δυνατόν 5 ημέρες να χειρίζεστε την υπόθεση  και να μην το λέτε δημοσίως.

Πώς είναι δυνατόν να έρχεται ο κ. Νικολούδης να λέει όσα λέει  και να είμαστε πεπεισμένοι ότι μιλά για βουλευτή και τελικά να είναι επιχειρηματίας. Είναι ηθικό να κάνει ένας  επιχειρηματίας αυτές τις δουλειές και νόμιμο όπως και είναι ηθικό βουλευτής να παντρεύεται  επιχειρηματία. Δεν δέχομαι να σπιλωθώ. έχω στοχοποιηθεί αρκετά στην ζωή μου. Δεν θα ανεχθώ να γίνω στόχος σε ένα παιχνίδι των 2 κομμάτων».

Επιπροσθέτως, ζήτησε από την Βουλή να καλέσει τον πρόεδρο της Αρχής για την καταπολέμηση του «μαύρου χρήματος» Παναγιώτη Νικολούδη προκειμένου να αποκαλύψει «ποιος είναι αυτός που του κατέθεσε την καταγγελία» αφήνοντας υπονοούμενα ότι το πρόσωπο που κατέθεσε τα στοιχεία στον κ. Νικολούδη είναι πολιτικός.

Τέλος, η κυρία Μπακογιάννη επανέλαβε την δική της εκδοχή για τους λόγους που δεν αντιλήφθηκε ότι η υπόθεση αφορά την ίδια λέγοντας ότι «Πριν από τρεις ημέρες από το βήμα της Βουλής ζήτησα το όνομα του βουλευτή που κατά τον Νικολούδη  έβγαλε χρήματα εκτός Ελλάδας. Ομολογώ ότι ένιωθα οργή και περιέργεια να μάθω ποιος είναι . Πριν από μια ώρα έλαβα τηλεφώνημα από τον κ. Αργύρη που μου είπε ότι το έμβασμα της  3ηςΜαρτίου 2011 ήταν του συζύγου μου και έμεινα άναυδη.

Επικοινώνησα με τον σύζυγο μου και μου είπε ότι στο πλαίσιο την επιχειρηματικής δραστηριότητας είχε μετοχές στην Αμερική τις οποίες ρευστοποίησε στην Ελλάδα και τα ξαναέστειλε στο εξωτερικό για αγορά πλοίου» και συμπλήρωσε ότι «Ποτέ δεν φαντάστηκα ότι η πενθήμερη συζήτηση αφορούσε σε επιχειρηματική δραστηριότητα του συζύγου μου, γνωστού επιχειρηματία στο χώρο της ναυτιλίας, που φυσικά δεν είναι μεμπτό που αποφάσισε να επενδύσει στην ελληνική ναυτιλία».

Στην επιτροπή «πόθεν έσχες» για εξηγήσεις ο Κούβελος

Την ίδια ώρα, ο κύριος Ισίδωρος Κούβελος δέχτηκε κλήση από την επιτροπή ελέγχου των «πόθεν Εσχες» της Βουλής προκειμένου να παράσχει, εντός 20 ημερών, γραπτές εξηγήσεις για το έμβασμα τους 1ος εκατομμυρίου δολαρίων προς τράπεζα του Λονδίνου.

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με ενημέρωση που έκανε ο πρόεδρος της επιτροπής Βαγγέλης Αργύρης αυτό που θα ελεγχθεί τις επόμενες ημέρες είναι εάν στην κοινή δήλωση περιουσιακής κατάστασης του ζεύγους έχει δηλωθεί η συγκεκριμένη μεταβολή αν και όπως επισήμανε ο κ. Αργύρης «ο κ. Κούβελος έχει μεγάλο μετοχολόγιο, με πολλές συναλλαγές και είναι δύσκολο να ελεγχθεί».

Μάλιστα, ο κ. Αργύρης άφησε αιχμές για τον «επιπόλαιο» χειρισμό της υπόθεσης από τον προϊστάμενος της Αρχής για την καταπολέμηση του «μαύρου χρήματος» Παναγιώτη Νικολούδη εξηγώντας ότι «Ο κ. Νικολούδης έχει πολιτικούς προϊσταμένους να τον ελέγξουν, δεν είναι αρμοδιότητα της Επιτροπής μας».

Πάντως σε ανακοίνωσή του το βράδυ της ο Ισίδωρος Κούβελος κάνει λόγο για ψεύδη, λασπολογία και διαστρέβλωση της πραγματικότητας, επισημαίνοντας ότι τα χρήματα του εμβάσματος είναι προϊόν ναυτιλιακού συναλλάγματος σε δολάρια Η.Π.Α. και όχι σε ευρώ, δηλωμένα νομίμως στο πόθεν έσχες του.

Ο ίδιος διευκρινίζει ότι το συγκεκριμένο ποσό προέρχεται από ρευστοποίηση μέρους των χρηματιστηριακών του επενδύσεων και προοριζόταν, όπως επισημαίνει, για νέα επένδυση στο χώρο της ναυτιλίας, ενώ «μεταφέρθηκε με νόμιμες διαδικασίες από τον θεματοφύλακα σε ελληνική τράπεζα και εν συνεχεία στην τράπεζα στο Λονδίνο».

«Ενδεικτικό της άγνοιας και της σκοπιμότητας είναι ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν περίεργους συνειρμούς σχετικά με την νέα επένδυση που αφορά αγορά ποσοστού επί καινούργιου πλοίου. Σπεύδω να ξεκαθαρίσω ότι τα χρήματα αυτά αποτελούν την απαραίτητη προϋπόθεση-εγγύηση προκειμένου να συνεχιστούν οι από πλευράς μου διαδικασίες για την ολοκλήρωση αυτής της αγοράς», προσθέτει.

Ο κ. Κούβελος καταγγέλλει ότι «μια καθαρά επιχειρηματική ναυτιλιακή πράξη που έγινε με πλήρη διαφάνεια και με όλους τους προβλεπόμενους επιχειρηματικούς κανόνες» χρησιμοποιήθηκε προκειμένου «να θιγεί η προσωπική και πολιτική υπόληψη της συζύγου του».

Την ίδια ώρα εκφράζει την ελπίδα να αποκατασταθεί η αλήθεια και να κάνει το πολιτικό σύστημα το χρέος του αντί «να ρίχνει συνεχώς λάσπη στον ανεμιστήρα προκειμένου να καλύψει τα δικά του ατοπήματα».

Διαβάστε επίσης εδώ σχετικά με το τι δείχνουν τα πόθεν έσχες του 2009 τόσο της κας Μπακογιάννη όσο και του κ. Κουβέλου, ενός ζεύγους που, πιθανότατα, αποτελεί το πλέον εύπορο στη Βουλή.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: