Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Πάει για συμφωνία τη Δευτέρα το Εurogroup

Αλλάζουν τελικά τα δεδομένα για μία ακόμη φορά για τη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα, σε θετική μάλιστα κατεύθυνση για τη χώρα μας!  Αυτό προκύπτει τόσο από τηλεγραφήματα από το εξωτερικό, όσο και από πληροφορίες της ελληνικής κυβέρνησης.  

Συμφωνία διαβλέπει το  Reuters για την συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα, σχετικά με  την ομαλή εκταμίευση  όλου του πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, παρότι μέχρι πριν λίγη ώρα υπήρχαν πληροφορίες στην αντίθετη κατεύθυνση από ...
ξένα ΜΜΕ.  

Σύμφωνα με το Reuters  συγκεκριμένα,  τo οποίο επικαλείται αξιωματούχους της Ε.Ε., το   Eurogroup της Δευτέρας αναμένεται να εγκρίνει το δεύτερο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα.  «Είμαστε σχεδόν έτοιμοι. Θα πρέπει να εγκριθεί την Δευτέρα, εκτός αν υπάρξει κάποιος με κάποια πρόταση που ανατρέπει την όλη συμφωνία» δήλωσε αξιωματούχος της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με άλλους αξιωματούχους,  δεν προχώρησαν τελικά οι προτάσεις κάποιων χωρών της ευρωζώνης,  να αναβληθεί η εκταμίευση του συνόλου ή μέρους του πακέτου βοήθειας μέχρι τις εκλογές που αναμένονται τον Απρίλιο.

Αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Π. Καψής πριν από λίγο, εκφράζοντας συγκρατημένη αισιοδοξία, ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση αναμένει να δοθεί το πράσινο φως της Δευτέρα, για τη νέα δανειακή σύμβαση. Δεν έκρυψε ωστόσο ότι υπάρχουν  χώρες, κυρίως αυτές με τα... τρία Α στην αξιολόγηση, οι οποίες επιμένουν να θέτουν  προσκόμματα στην εκταμίευση.
star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: