Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

3 και 4 Μαρτίου η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ

Την την σύγκληση Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ, το διήμερο 3 και 4 Μαρτίου, αποφάσισε το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος που συνεδρίασε υπό τον Γ. Παπανδρέου.
Σύμφωνα όσα είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πάνος Μπεγλίτης, στη συνέχεια, και υπό το φως των εξελίξεων στο θέμα της δανειακής σύμβασης, θα αξιολογηθεί πότε θα συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος, για να υποβληθούν οι υποψηφιότητες και να ανακηρυχθούν οι υποψήφιοι για την προεδρία.
Ο κ. Μπεγλίτης ανέφερε ότι η εκλογή του...
νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ θα γίνει από την βάση, το αργότερο μέχρι τις 18 Μαρτίου.

Τι συζητήθηκε στο Πολιτικό Συμβούλιο

Στις αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου για την εκλογή νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, δηλαδή εσωκομματικές εκλογές στις 18 Μαρτίου, επέμεινε, ο Γ. Παπανδρέου, στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, όπου συζητήθηκαν όλες οι εξελίξεις.

Το θέμα οριοθέτησε με την εισήγησή του στο Πολιτικό Συμβούλιο ο Γραμματέας του κόμματος Μιχάλης Καρχιμάκης, ο οποίος αν και αναγνώρισε ότι υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, επανέλαβε ότι η εκλογή νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ θα γίνει «σε μερικές εβδομάδες». Μάλιστα η πλευρά του κ. Παπανδρέου θέτει ως κύριο επιχείρημα το ό,τι δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη η γενικότερη κατάσταση στη χώρα.

Όλα αυτά βέβαια, παρά το γεγονός ό, τι επτά στελέχη του οργάνου, οι Ν. Σαλαγιάνης, Γ. Μίχας, Τ. Αντωνίου, Σ. Ράπτη, Ν. Ανδρουλάκης, Π. Κουκουλόπουλος και Κ. Ασκούνης, ζήτησαν ξεκάθαρα, αν και σε  χαμηλούς τόνους, να επισπευτεί η διαδικασία και ο νέος αρχηγός να εκλεγεί στις 4 Μαρτίου με τη μετατροπή της Εθνικής Συνδιάσκεψης σε Έκτακτο Συνέδριο.

«Αν καθυστερήσουμε έστω και μία ημέρα να λάβουμε τις αποφάσεις που χρειάζονται για να προχωρήσουμε συντεταγμένα στην επόμενη ημέρα θέτουμε σε κίνδυνο πρωτίστως την πατρίδα, αλλά και το κόμμα. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την εκλογή νέου αρχηγού άμεσα και από τη βάση του Κινήματος» φέρεται να πρότεινε ο Γιάννης Μίχας, ενώ ανάλογες ήταν και οι τοποθετήσεις άλλων στελεχών που στηρίζουν την κίνηση Βενιζέλου – Λοβέρδου.

Ζήτημα αλλαγής της διαδικασίας έθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης τονίζοντας ότι «εφόσον έχουμε μία υποψηφιότητα, τι νόημα έχει η εκλογή αρχηγού από τη βάση».

Ο Γ. Παπανδρέου, αν και δεν απάντησε στο αίτημα του Ν. Ανδρουλάκη, απάντησε στην Άσπα Παπαηλιού, η οποία του ζήτησε να ξαναδεί το θέμα των διαγραφών, λέγοντας της, σύμφωνα με πληροφορίες: «Αυτά δε γίνονται. Ο καθένας αναλαμβάνει το κόστος της απόφασής του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: