Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Πολιτικό φορέα κάνει ο Ψωμιάδης..και το όνομα αυτού ΠΑΤΡΙΔΑ

Psomiadis2.jpgΗ περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν φαίνεται να χωράει τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος, επιδιώκοντας να παίξει κεντρικό ρόλο στα της κεντροδεξιάς και να αναδειχτεί σε δίαυλο πανελλαδικής πολιτικής παρέμβασης, ιδρύει την προσεχή Τετάρτη πολιτικό φορέα.
Το πού θα κινείται, είναι ευδιάκριτο από τον τίτλο του: ΠΑΤΡΙΔΑ, που μεθερμηνεύεται σε Πατριωτικό Δίκτυο Αφύπνισης.
 «Χρειάζεται σήμερα, περισσότερο από.... ποτέ, μια πατριωτική πολιτική σε όλα τα επίπεδα», αναμένεται να πει κατά την παρουσίαση των στόχων τού δικτύου, την ίδρυση του οποίου είχε προαναγγείλει ήδη από τον Απρίλιο του 2011.
Εκεί θα εξηγήσει και το γιατί κάνει τώρα αυτήν την πολιτική κίνηση: «Χρειάζονται νέες φωνές, που να δείχνουν πως υπάρχει εναλλακτική λύση για την έξοδο από την κρίση», απαντούν συνεργάτες του, καταδεικνύοντας τον σαφώς αντιμνημονιακό χαρακτήρα της. Βέβαια, στο «γιατί» της ίδρυσης πρέπει να συνυπολογιστούν και η ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού αλλά και οι σχέσεις του Παναγιώτη Ψωμιάδη με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, που κινούνται σε βαρομετρικό χαμηλό. Άλλωστε, και μέσα από την ΠΑΤΡΙΔΑ ο Παναγιώτης Ψωμιάδης αναμένεται να συνεχίσει την τακτική τού «μια στο καρφί και μια στο πέταλο» στις σχέσεις του με τη ΝΔ. «Θα επιδιώξει να είναι αυτόνομος πολιτικός πόλος στον χώρο της κεντροδεξιάς και να κεφαλαιοποιήσει το 10% που απέσπασε στις εσωκομματικές εκλογές. Και μετά βλέπουμε…» λέει στη «ΜτΚ» τακτικός συνομιλητής του.
Ο ίδιος δηλώνει πως δεν πρόκειται για κόμμα αλλά για δίκτυο, και πως ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της κεντροδεξιάς. «Είναι πολιτικός, κοινωνικός και πολιτιστικός φορέας», δήλωσε ο κ. Ψωμιάδης στη «ΜτΚ», ο οποίος στοχεύει στο ακροατήριο των αντιμνημονιακών της «λαϊκής δεξιάς», που θα επιχειρήσει να εμφανιστεί πως το εκφράζει. Επίσης, ενδεικτικό της πολιτικής στόχευσης του φορέα είναι το περιεχόμενο των τριών διαδοχικών επιστολών τις οποίες ο κ. Ψωμιάδης έστειλε προς τον κ. Σαμαρά, όπου τον καλεί να πει όχι στα νέα μέτρα και να επαναφέρει στις κομματικές τάξεις τους διαγραμμένους βουλευτές.
Στη Νέα Δημοκρατία παρακολουθούν τις εξελίξεις δίχως να σχολιάζουν. Προσκλήσεις έχουν φτάσει σε πολλά στελέχη της ΝΔ και παρουσίες στην ιδρυτική εκδήλωση θεωρούνται πιθανές, ειδικά μεσαίων στελεχών της κομματικής μηχανής, δίχως αυτό να προβληματίζει, όπως έλεγαν στελέχη της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης.
 
Πρεμιέρα στο «Βελλίδειο»
Την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου, στις 18:30, στο «Βελλίδειο», θα πραγματοποιηθεί ομιλία του στρατηγικού συμβούλου Νίκου Λυγερού, με θέμα «Ένα όραμα, μία λύση: ΑΟΖ». Θα ακολουθήσει η ανακοίνωση από τον Παναγιώτη Ψωμιάδη της ίδρυσης του φορέα Πατριωτικό Δίκτυο Αφύπνισης (ΠΑΤΡΙΔΑ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: