Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Γιούνκερ: H Ελλάδα θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο

Ένα τρίτο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα δεν αποκλείεται σαν ενδεχόμενο.
Αυτό υποστήριξε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης. Σημειώνεται ότι ανάλογη δήλωση είχε κάνει και οΓερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σχετικά με ένα πακέτο στήριξης.
«Αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να αποκλείσουμε, ωστόσο δεν πρέπει να... ξεκινάμε με την υπόθεση ότι ένα τρίτο πρόγραμμα θα χρειαστεί» είπε συγκεκριμένα ο Γιούνκερ. «Στη σύνοδο του Eurogroup καταστήσαμε σαφές ότι είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε την Ελλάδα ακόμη και μετά τη λήξη του δεύτερου προγράμματος, όμως πιστεύω πως δεν πρέπει τώρα να εμπλακούμε σε μία συζήτηση για ένα ενδεχόμενο τρίτο πρόγραμμα.Τώρα πρέπει να εφαρμοστεί το δεύτερο πρόγραμμα» πρόσθεσε, μιλώντας στο Al Jazeera.

Κληθείς να σχολιάσει τις εκτιμήσεις ορισμένων ότι η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι αναπόφευκτη, εξέφρασε τη διαφωνία του: «Δεν βλέπω ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να χρεοκοπήσει». Η Ευρωζώνη έκανε τα πάντα προκειμένου να αποφευχθεί μια άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας, που είχε «τραγικές συνέπειες, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρη την Ευρωζώνη», πρόσθεσε.

Το δεύτερο πακέτο στήριξης περιλαμβάνει δανειακή στήριξη προς την Ελλάδας ύψους 130 δισ. ευρώ και «κούρεμα» του χρέους με στόχο να φτάσει στο 121% του ΑΕΠ έως το 2020.

ΠΗΓΗ: 24h.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: