Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Καταγγελίες για νέο σκάνδαλο Πόρτο Καρράς

Προσπάθεια αποχαρακτηρισμού δάσος 17.000 στρεμμάτων - Διαψεύδει μέσω του ΡΘ ο Γ. Δριβελέγκας.
Αντιδράσεις προκαλεί στην Χαλκιδική νομοσχέδιο του υπουργείου Γεωργίας, το οποίο συζητείται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
«Μήλον της έριδος» το άρθρο 29 του νομοσχεδίου το οποίο προβλέπει ότι:
Δασικού χαρακτήρα εκτάσεις που εκχερσώθηκαν για γεωργική χρήση πριν τεθεί σε ισχύ το Σύνταγμα του 1975 και διατηρούν τη χρήση αυτή μέχρι σήμερα, δε υπάγονται στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας, απαγορευμένης κάθε άλλης χρήσης από τον κάτοχό τους, εκτός κι αν προβλέπεται.... διαφορετικά από τον ειδικό ή περιφερειακό χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό.


Ορισμένοι διάβασαν πίσω από το επίμαχο άρθρο την προσπάθεια αποχαρακτηρισμού δάσους 17.630 στρεμμάτων προκειμένου να χτιστούν 585 πολυτελείς βίλες από την εταιρεία Πόρτο Καρράς.

Ήδη στο διαδίκτυο κυκλοφορεί επιστολή-καταγγελία, που καταλογίζει στον Χαλκιδικιώτη υφυπουργό Γεωργίας Γ. Δριβελέγκα «φωτογραφική» νομοθετική διάταξη.

Υπενθυμίζουν μάλιστα παλαιότερη συνέντευξη τύπου του νυν υφυπουργού κατά την διάρκεια της οποίας ο κ. Δριβελέγκας χαρακτήριζε ως αντισυνταγματική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, για τον αποχαρακτηρισμό της εν λόγω έκτασης.

Απάντηση Δριβελέγκα στο ΡΘ

Μιλώντας στο ΡΘ ο υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης αποκρούει τις κατηγορίες περί φωτογραφικής διάταξης. Επισημαίνει πως το νομοσχέδιο αφορά εκτάσεις σε όλη τη χώρα. Υπογραμμίζει πως δεν πρόκειται για τροπολογία, αλλά για νομοσχέδιο το οποίο δεν έχει ψηφιστεί αλλά είναι ακόμη υπό συζήτηση.

«Το νομοσχέδιο είναι υπό συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή. Θα ληφθούν υπόψιν όλα τα δεδομένα και οι πιθανές ενστάσεις. Τίποτα δεν έχει ψηφιστεί» σημείωσε στο ΡΘ ο υφυπουργός.

Υπενθύμισε άλλωστε πως δεν είναι ο ίδιος που διαμόρφωσε το νομοσχέδιο, αλλά αυτό εκκρεμεί από το περασμένο καλοκαίρι.
 http://www.rthess.gr/articles_det.asp?artid=23853



Δεν υπάρχουν σχόλια: