Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Ελπίδες για τουριστική απογείωση με τα φτερά της Turkish Airlines

Τις δυνάμεις τους ένωσαν η Turkish Airlines και ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής, οι οποίοι ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους προκειμένου να προωθηθεί και να συνδεθεί ο νομός της Χαλκιδικής, με απευθείας πτήσεις της τουρκικής αεροπορίας στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης (τέσσερις την εβδομάδα και έξι από Απρίλιο και μετά).
Όπως επισημάνθηκε σε συνέντευξη Τύπου, η έναρξη της συνεργασίας θα αποφέρει...
οφέλη στις δύο πλευρές τόσο σε τουριστικό  όσο και σε εμπορικό και πολιτιστικό επίπεδο, ενώ η προβολή του νομού της Χαλκιδικής θα συμβάλλει στην αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού στη χώρα μας, μέσω των πτήσεων της Turkish Airlines. 
 
Συγκεκριμένα, η προβολή της Χαλκιδικής από την εταιρεία θα πραγματοποιηθεί μέσω της χορήγησης ενός αριθμού εισιτηρίων για ταξίδια εξοικείωσης δημοσιογράφων στη Χαλκιδική, ενώ οι ξένοι τουρίστες, μέσω των πτήσεων της Turkish Airlines προς τη Θεσσαλονίκη, μπορούν να ανακαλύψουν τη Χαλκιδική και να σχεδιάσουν τις διακοπές τους σε αυτή.
 
Ακόμη, η εταιρεία θα αναλάβει να στα τουρκικά τα έντυπα του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ της Χαλκιδικής, αλλά και να τα διανείμει στα σημεία πώλησης του αερομεταφορέα «Turkish Airlines».
 
Ήδη, τουλάχιστον δύο τουριστικοί πράκτορες της Τουρκίας πρόσθεσαν τη Χαλκιδική στα προγράμματά τους, είτε απευθείας είτε μέσω ελληνικού τουριστικού γραφείου.  Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι το «Kappa Tour» διαφημίζει το πρόγραμμά του στην εφημερίδα «Hurriyet», με 1,5 εκατ. αναγνώστες ημερησίως.
 
Παράλληλα, ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής προχώρησε στη βράβευση της Turkish Airlines για την προσπάθεια που καταβάλλει στην προώθηση της ευρύτερης περιοχής της Χαλκιδικής, μέσω του δικτύου της, με τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, Ιωάννη Γιώργο, να απονέμει τιμητική πλακέτα στον διευθυντή της Turkish Airlines στη Θεσσαλονίκη, Ουτκού Γιαζάν. 
 
«Η κοντινή απόσταση της Χαλκιδικής με τη Θεσσαλονίκη, την οποία συνδέουμε με τέσσερις εβδομαδιαίες πτήσεις, και που πολύ σύντομα θα συνδέουμε με έξι(από τον Απρίλιο), η πλούσια ιστορική και πολιτιστική παράδοση της περιοχής αλλά και το γεγονός ότι πρόκειται για έναν ανεξερεύνητο, για την Τουρκική αγορά, προορισμό, μας, κάνει να πιστεύουμε ότι με την παρούσα συνεργασία μπορούμε να επιτύχουμε πολλά», τόνισε ο κ. Γιαζάν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
 
«Σήμερα κάνουμε ένα μικρό βήμα, προωθώντας στα Τουρκικά ΜΜΕ τη Χαλκιδική, ως έναν ιδανικό προορισμό, όχι μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες των διακοπών, αλλά και ως έναν προορισμό που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη, όλες τις ημέρες του χρόνου, σε τουριστικό, εμπορικό και πολιτιστικό επίπεδο», πρόσθεσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι ενώ άλλες εταιρείες αποσύρονται από τη Θεσσαλονίκη, η THY επενδύει στη Βόρεια Ελλάδα.
 
Από τη δική του πλευρά, ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος, τόνισε στόχος είναι να προβληθεί ο τόπος σε νέες και δυναμικές αγορές, όπως είναι η Τουρκία.
 
«Χάρη στην πτήση της Turkish Airlines, η πρόσβαση γίνεται πολύ εύκολη και ευχαριστούμε ιδιαίτερα την εταιρεία που ποντάρει πάνω στις προοπτικές της Χαλκιδικής», πρόσθεσε.
voria.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: