Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

We are all Greeks φώναξαν σε Ευρώπη και Αμερική

Οι πολίτες της Δυτικής Ευρώπης ένωσαν τις φωνές τους σε μία γιγαντιαία κινητοποίηση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό. Συγκεντρώσεις και στην Αμερική




Μεγαλειώδεις ήταν οι διαδηλώσεις υπέρ της Ελλάδας υπό το σύνθημα «We are all Greeks-Είμαστε όλοι Ελληνες» σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης από το Λονδίνο ως τη Ρώμη και από  το Παρίσι ως....
το Ντίσελντορφ. Οι πολίτες της Δυτικής Ευρώπης ένωσαν τις φωνές τους σε μία γιγαντιαία κινητοποίηση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό. Στη Νέα Υόρκη η συγκέντρωση έγινε στο πάρκο Ζουκότι, όπου επί μήνες είχαν κατασκηνώσει τα μέλη του κινήματος Occupy New York.

Στο Παρίσι η συγκέντρωση ξεκίνησε στην πλατεία του Τροκαντερό, γνωστή ως πλατεία των «Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», ενώ ακολούθησε πορεία προς την ελληνική πρεσβεία.


Συμμετείχαν πάνω από 17 συνολικά οργανώσεις ενώ στο πλευρό των πολιτών βρέθηκαν πολλές συνδικαλιστικές και άλλες αριστερές οργανώσεις, το κίνημα των «Αγανακτισμένων», καθώς και η «Πρωτοβουλία Ελλήνων φοιτητών και εργαζομένων».


Σημειώνεται πως η παγκόσμια πρωτοβουλία αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό ξεκίνησε στη Γαλλία, όταν πολίτες ζήτησαν την ελληνική υπηκοότητα από την ελληνική πρεσβεία με το σύνθημα «Είμαι κι εγώ Έλληνας».


Στο Λονδίνο η κινητοποίηση οργανώθηκε από τις ενώσεις των Occupy London και ταυτόχρονα καταβλήθηκε προσπάθεια να ενημερωθεί ο ακαδημαϊκός κόσμος του Λονδίνου, μέσω φοιτητικών συλλόγων και να συνειδητοποιηθεί ότι όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα αφορούν άμεσα όλους τους Ευρωπαίους.


Στο Βερολίνο δεκάδες Έλληνες και Γερμανοί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Wittenberg, έξω από το ελληνικό Προξενείο.

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης ακούστηκαν τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και συνθήματα όπως «Διεθνής Αλληλεγγύη», ενώ διαβάστηκαν μηνύματα συμπαράστασης.


Ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Λειψία και την Κολονία.

Σε ανακοίνωση των διοργανωτών σημειώνεται: «Σκοπός της συγκέντρωσης είναι να καταγγείλει την πολιτική λιτότητας και κοινωνικής εξαθλίωσης την οποία η Ευρωπαϊκή Ενωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (Ε.Ε., ΕΚΤ, ΔΝΤ), σε συνεργασία με τη μη εκλεγμένη ελληνική κυβέρνηση, επιβάλλουν στον ελληνικό λαό και στους λαούς της Ευρώπης. Η κινητοποίηση είναι διεθνής, εφόσον διεθνείς είναι και οι πρακτικές των χρηματιστηριακών αγορών και οι τακτικές εφαρμογής των αντιλαϊκών και αντικοινωνικών μέτρων που υιοθετούν σε σύμπραξη με τις εκάστοτε κυβερνήσεις».

Τα κοινωνικά δίκτυα με το σύνθημα «Είμαστε όλοι Έλληνες» επισημαίνουν ότι τα μέτρα που ψηφίστηκαν την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου επιβάλλουν μεγάλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις ενώ προβλέπονται και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.


«Ο ελληνικός λαός χρειάζεται διεθνή αλληλεγγύη και ζητούν την υποστήριξή μας. Ας απαντήσουμε στο κάλεσμά τους. Είμαστε όλοι Έλληνες!», τονίζεται στις ανακοινώσεις.
voria.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: