Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Με κατεπείγουσα εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών προς τους γενικούς γραμματείς Περιφερειών, δημάρχους και κοινοτάρχες επισημαίνεται πως οι υπηρεσίες των Δήμων και των Κοινοτήτων θα πρέπει να παραμείνουν ανοικτές το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Οκτωβρίου, για την εξυπηρέτηση των υποψηφίων.
Η επισήμανση αυτή γίνεται με αφορμή την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για απεργία των εργαζομένων στους Δήμους το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, παρά την..
 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών το οποίο την έκρινε παράνομη.
Συγκεκριμένα αναφέρεται: «Προς διαφύλαξη της νομιμότητας σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση καθώς και στο πλαίσιο της ομαλής διεξαγωγής των εκλογών- τονίζεται στην εγκύκλιο- καλούνται οι δήμαρχοι και οι πρόεδροι των κοινοτήτων, με προσωπική τους ευθύνη, να διασφαλίσουν τη λειτουργία των οικείων υπηρεσιών καθώς και την ακώλυτη προσέλευση των πολιτών. Είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να επισημανθούν στους υπαλλήλους οι πειθαρχικές και ποινικές συνέπειες που απορρέουν από την παραβίαση της ανωτέρω δικαστικής απόφασης.
Οι γενικοί γραμματείς των Περιφερειών για το σκοπό αυτό παρακαλούνται να συνεργαστούν άμεσα με τους δημάρχους και τους προέδρους των κοινοτήτων της περιφέρειά τους και σε περίπτωση κατά την οποία διαπιστωθεί οποιοδήποτε λειτουργικό πρόβλημα τότε θα πρέπει να ζητηθεί εκ μέρους τους η συνδρομή της κατά περίπτωση αρμόδιας δημόσιας αρχής για την αντιμετώπιση του».

ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: