Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

ΞΟΦΛΗΣΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ..ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΤΙ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΕΣ

Ξόφλησε το χρέος που είχε από παιχνίδια σε “φρουτάκια” με ένα κουτί... χειροβομβίδες. Αυτό αποκαλύφτηκε από τη συνέχιση των ερευνών της Ασφάλειας Πολυγύρου, αστυνομικοί της οποίας βρήκαν πολεμικό υλικό σε σπίτια και σε αποθήκη 44χρονου που συνελήφθη στη Μεγάλη Παναγιά.

Παρότι τόσο ο ίδιος, όπως και 48χρονος συνταξιούχος στρατιωτικός, παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη, οι διωκτικές αρχές δεν κατέληξαν για ποιο λόγο ο συλληφθείς κρατούσε τις χειροβομβίδες. Μετά τη σύλληψη και του 48χρονου στρατιωτικού, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και αρχαία αντικείμενα (γι’ αυτό παραπέμφθηκε και για αρχαιοκαπηλία).......
οι αστυνομικοί στη Χαλκιδική προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης. Ακόμη και οι εκτιμήσεις ότι μπορεί ο 44χρονος να διοχέτευε τις χειροβομβίδες αμυντικού τύπου, που είναι ιδιαίτερα ισχυρές, σε κυκλώματα “προστατών” της νύχτας, δεν έγινε δυνατό να επιβεβαιωθεί από την πληροφόρηση της ΕΛΑΣ, καθώς το τελευταίο διάστημα δεν είχε επαφές που να παραπέμπουν σε τέτοιες συμμορίες. Βέβαια από την αρχή ο ισχυρισμός του πως θα χρησιμοποιούσε τις χειροβομβίδες για παράνομο ψάρεμα θεωρήθηκε αναληθής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σχετικά με την απόκτηση των χειροβομβίδων ο 44χρονος υποστήριξε στην αστυνομία ότι τις πήρε από τον 48χρονο συνταξιούχο στρατιωτικό, για να του εξοφλήσει ο τελευταίος χρέος που είχε από παιχνίδια με “φρουτάκια” στο κατάστημα που διατηρούσε στη Μεγάλη Παναγιά. Πάντως ο στρατιωτικός αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση και διέψευσε όσα ισχυρίστηκε ο συγκατηγορούμενός του.

Όμως, η Ασφάλεια Πολυγύρου επιβεβαίωσε χθες ότι οι 29 χειροβομβίδες που βρέθηκαν στη Μ. Παναγιά και στα Πυργαδίκια ανήκουν στην ίδια παρτίδα και βρίσκονταν μέσα σε ένα κουτί που ήταν στις αποθήκες της 3ης Ταξιαρχίας Υποστηρίξεως, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. Στη συγκεκριμένη στρατιωτική μονάδα υπηρέτησε ο 48χρονος πριν αποστρατευτεί, μάλιστα την περίοδο του 2004 ως πυροτεχνουργός είχε αναλάβει και χρέη διαχειριστή υλικού, επομένως είχε άμεση πρόσβαση στις αποθήκες των χειροβομβίδων. Οι έρευνες για να βρεθεί πότε χάθηκε το συγκεκριμένο κιβώτιο με τις χειροβομβίδες διενεργούνται πλέον από τις στρατιωτικές υπηρεσίες, ενώ οι δύο κατηγορούμενοι έχουν παραπεμφθεί για να απολογηθούν σε τακτικό ανακριτή.

.ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΤΟΥ Κ.ΚΑΝΤΟΥΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: