Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Το ανέκδοτο µε τις (πρόωρες εθνικές) εκλογές

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ένα ωραίο ανέκδοτο. Πως αν καταψηφιστούν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στους δήµους και τις περιφέρειες, η κυβέρνηση θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές!
ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ αυτό; Πολύ απλά. Θα εµφανιστεί στην τρόικα και θα ανακοινώσει ότι προτίθεται να προσφύγει στη λαϊκή ετυµηγορία. – Για ποιο λόγο; θα απορήσει η τρόικα. Δεν έχετε ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή; Δεν είχατε εκλογές µόλις πριν από ένα χρόνο; – Ναι, θα απαντήσει η κυβέρνηση. Αλλά εν τω µεταξύ βγήκε ο Δηµαράς και έχασε ο Τατούλης!ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ αναµφισβήτητα θα εντυπωσιάσει τους δανειστές µας και τις διεθνείς αγορές που παρακολουθούν, ούτως ή άλλως, µε ιδιαίτερη αγωνία την αναµέτρηση Περγαντά - Χειµάρα στη Στερεά. ΜΟΛΙΣΟΜΩΣ ακούσουν για εκλογές, θα κάνουν αυτό που µας έχουν προειδοποιήσει ότι θα κάνουν αν κάνουµε εκλογές: θα διακόψουν τη χρηµατοδότηση του µηχανισµού στήριξης. Και η χώρα θα χρεοκοπήσει πριν ακόµη διαλυθεί η Βουλή και αρχίσει η προεκλογική περίοδος.
ΕΔΩ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ το ανέκδοτο και γελάµε (ή κλαίµε…) κατά προτίµηση!
ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ δεν είναι ότι κυκλοφορούν τέτοιες ανοησίες, αλλά ότι υπάρχουν κουφιοκεφαλάκηδες που τις πιστεύουν, όταν δεν τις εισηγούνται… Που επιχειρούν να µετατρέψουν µια τρέχουσα δηµοτική εκλογή σε εθνική δοκιµασία.

ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ την Ευρώπη υπάρχουν κυβερνήσεις που χάνουν τοπικές εκλογές, αλλά συνεχίζουν να κάνουν τη δουλειά τους. Ο Σαρκοζί δηλαδή, που έχασε την περασµένη άνοιξη όλες τις περιφέρειες της Γαλλίας πλην της Αλσατίας, τι έπρεπε να κάνει; Να κατεβάσει τα τανκς;
ΤΟ 1986, στη µέση ενός άλλου σχεδίου οικονοµικής σταθεροποίησης, οι ψηφοφόροι µαύρισαν το ΠΑΣΟΚ σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη. Πώς αντέδρασε ο Ανδρέας Παπανδρέου; Δεν αντέδρασε. Εκανε µια δήλωση ότι «νίκησε η Τοπική Αυτοδιοίκηση» και πήγε να κοιµηθεί. Κυβέρνησε απρόσκοπτα άλλα τρία χρόνια. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ, λοιπόν, τι συµφέρον έχει η κυβέρνηση να δραµατοποιεί µια εκλογική αναµέτρηση, η οποία από µόνη της δεν είναι ιδιαίτερα δραµατική. Ακόµη περισσότερο που σε αυτές τις εκλογές είναι εύλογο και φυσιολογικό να εκφραστούν πάσης φύσεως ενστάσεις, αντιρρήσεις, δυσφορίες και δυσαρέσκειες – δεν είναι δυνατόν να περιµένει κανείς ότι η ελληνική κοινωνία θα τραβάει όσα τραβάει χωρίς να βγάζει κιχ!
ΕΚΤΟΣ κι αν οι κουφιοκεφαλάκηδες που έλεγα έχουν βαλθεί να µετατρέψουν µια δηµοτική εκλογή σε «µητέρα όλων των µαχών». Οχι επειδή κάτι τέτοιο συµφέρει τη χώρα, την κυβέρνηση ή το ΠΑΣΟΚ, αλλά επειδή συµφέρει τους ίδιους. ΕΠΕΙΔΗ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ενδεχοµένως ότι οι ίδιοι µπορεί να γίνουν τα εξιλαστήρια θύµατα µιας ήττας. Και αντί να πέσουν εκείνοι, προτιµούν να πέσουµε όλοι µαζί. Είναι κι αυτό µια στρατηγική. 
Πηγή : http://www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: