Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

ΣΤΙΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ

Στις 17 Νοεμβρίου, αναμένεται να εκδώσει το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων την απόφασή του για την υπόθεση παραδικαστικού κυκλώματος, στην οποία κατηγορούνται δικαστές, δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι, ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης αλλά και η φυγόδικη πρώην πρωτοδίκης Αντωνία Ηλία.
Μετά τη σημερινή ανακοίνωση του δικαστηρίου πως δεν ήταν έτοιμο να εκδώσει απόφαση...
παράγοντες της δίκης εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τη μεγάλη καθυστέρηση, καθώς η διάσκεψη των τριών Εφετών υπερβαίνει τις 40 ημέρες. Την ίδια ώρα που για την υπόθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» οι μέρες που χρειάστηκε για διάσκεψη το δικαστήριο ήταν μόλις 15.
Εντωμεταξύ, ο Εισαγγελέας Έδρας του δικαστηρίου κ. Χρ. Κουμπής έχει υποβάλει από τα τέλη Ιουλίου απαλλακτική πρόταση για την πλειοψηφία των κατηγορουμένων -έξι δικηγόρων, έξι δικαστών, δύο δικαστικών υπαλλήλων και μίας ιδιώτη- και έχει ζητήσει την ενοχή του αρχιμανδρίτη και του δικηγόρου κ. Κεχαγιόγλου για επιμέρους πράξεις, καθώς και την ενοχή για πλημμεληματικού βαθμού κατηγορίες του Εισαγγελέα Ν. Αθανασόπουλου και των δικαστών Παν. Τσέβη και Άν. Κοροβέση.
Ζήτησε επίσης την απαλλαγή της Αντωνίας Ηλία και άλλων πέντε κατηγορουμένων για την κατηγορία της συμμορίας, κρίνοντας ότι δεν απεδείχθη στο δικαστήριο.
STAR.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: