Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Ο Μ. ΜΠΟΛΑΡΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ

Τα γραφεία του συνδέσμου εργοληπτών δημοσίων έργων Θεσσαλονίκης, επισκέφτηκε σήμερα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Μάρκος Μπόλαρης, ο οποίος συζήτησε με τον πρόεδρο και τα μέλη του συνδέσμου, ζητήματα που αφορούν στα προβλήματα του κλάδου, όπως η έλλειψη διαφάνειας, αλλά και οι περικοπές στις δημόσιες δαπάνες.
«Σας μεταφέρουμε την αγωνία των συναδέλφων, οι οποίοι είναι σε πολύ δυσχερή θέση. Οι περισσότεροι επενδύσαμε, ή επενδύουμε στην ιδέα του “Καλλικράτη”, δηλαδή να έχουμε πιο οργανωμένα αυτοδιοικητικά σχήματα.......
 πιο σοβαρά, πιο υπεύθυνα, με περισσότερη διαφάνεια και από την άλλη έχουμε να κάνουμε με τα χρήματα, τα οποία έχουν περικοπεί και από ότι φαίνεται οι περικοπές θα είναι ακόμη μεγαλύτερες», τόνισε ο πρόεδρος του συνδέσμου, Γιώργος Γάγαλης.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης επεσήμανε πως η απάντηση στην αβεβαιότητα, είναι ένας σωστός σχεδιασμός που θα φέρει ανάπτυξη με όρους ποιότητας και καινοτομίας και με το θεσμό της αιρετής περιφέρειας μπορούμε να το πετύχουμε.

«Έχουμε ένα τεράστιο πλεονέκτημα, ανατολική, κεντρική Μακεδονία, Θράκη, τη γεωθερμία. Δεν την έχουν στην Αθήνα. Αυτό σημαίνει πολλά χρήματα, κέρδος» είπε ο κ. Μπόλαρης, ενώ τόνισε και τα οφέλη που μπορούν να προκύψουν από τον επανασχεδιασμό του τουριστικού μοντέλου της περιοχής μας. «Σ’ αυτόν τον τόπο, εάν γίνει ένας σωστός περιφερειακός σχεδιασμός και αναδειχθεί ο μυθικός Όλυμπος με τα ιερά των Μακεδόνων από κάτω, είναι ένας προορισμός και αυτός. Δεν είναι ανταγωνιστικός με τη Χαλκιδική, είναι συμπληρωματικός τουρισμός και αυτοί οι δύο προορισμοί έχουν αναφορά στη Θεσσαλονίκη. Αν η Θεσσαλονίκη γίνει προορισμός τριημέρου, το τριήμερο γίνεται πενθήμερο και ο τουρισμός έρχεται στην κεντρική Μακεδονία όλο το χρόνο. Πρέπει να φύγουμε από το ανόητο ιδεολόγημα του ήλιου και της θάλασσας. Αυτή η ιστορία τελείωσε, ήταν δεκαετία του 1970», επεσήμανε.

Ο κ. Μπόλαρης τόνισε για μια ακόμη φορά, πως το κλειδί για την ανάπτυξη είναι οι συμπληρωματικές δράσεις. «Εδώ, σε αυτόν τον τόπο καθόμαστε και λέμε μόνο μεγάλες κουβέντες. Συνέργιες χρειάζονται. Αν βάλουμε κάτω τις συνέργειες, ξεπερνούμε και τα συμφέροντα. Γιατί όταν υπάρχουν συνέργειες και γίνονται με εντιμότητα, τότε όλοι μπορούν να είναι κερδισμένοι. Αυτό σημαίνει ότι αγαπώ τον τόπο και έχω σχεδιασμό με τον οποίο μπορούν να είναι όλοι κερδισμένοι. Άλλοι θα είναι πολιτικά κερδισμένοι κι άλλοι θα είναι οικονομικά κερδισμένοι. Σημασία έχει να σηκωθεί ο τόπος. Όσον αφορά στην αβεβαιότητα, θα εξακολουθήσει να υπάρχει όσο δεν βάζουμε ατζέντα και δεν έχουμε σχεδιασμό. Αυτή είναι η ιστορία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: