Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

ΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΠΥΛΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Τοποθετήθηκαν χθες οι τρεις μαγνητικές πύλες στην είσοδο του δικαστικού μεγάρου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε ανακοινώσει ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εγκατάσταση των μέτρων ασφαλείας, μετά την έκρηξη βόμβας τον περασμένο Μάιο στις τουαλέτες του υπογείου του δικαστικού μεγάρου.
Δίπλα στις τρεις μαγνητικές πύλες, που δεν λειτούργησαν ακόμη, αναμένεται να εγκατασταθούν δύο μηχανήματα x-ray για την ανίχνευση τσαντών...

 ενώ αναμένεται να ενεργοποιηθεί και σύστημα ειδοποίησης σε περιπτώσεις εκκένωσης του μεγάρου. Την ώρα όμως που η ηγεσία του υπουργείου δίνει μάχη με τον χρόνο για την αποκατάσταση των ζημιών και τη λειτουργία μέτρων ασφαλείας, εντύπωση προκάλεσε χθες η απόφαση-απαγόρευση του προέδρου της επιτροπής δικαστικού μεγάρου προς τους αστυνομικούς της φρουράς να μην επιτραπεί η λήψη φωτογραφιών των τριών μαγνητικών πυλών, παρά μόνον όταν αυτές θα τεθούν σε πλήρη λειτουργία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις δύο μαγνητικές πύλες θα ελέγχονται όλοι οι διάδικοι, ενώ εξετάζεται από την τρίτη μαγνητική πύλη να περνούν με χρήση ειδικής κάρτας δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι, προκειμένου να αποφεύγουν τη χρονοβόρα διαδικασία του ελέγχου.

Έτοιμη να λειτουργήσει είναι και η αίθουσα που δημιουργήθηκε στο κυλικείο του ισογείου του κτιρίου για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης, οι χώροι του οποίου έχουν πληγεί από την καταστροφική έκρηξη, καθώς το πάτωμα ενός ακροατηρίου έχει καταρρεύσει.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: