Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο Μ.ΜΠΟΛΑΡΗΣ

Τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού «Κεντρική Μακεδονία, Μέτωπο Ανάπτυξης» στο χώρο της υγείας, ανέπτυξε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Μάρκος Μπόλαρης, κατά την διάρκεια της ομιλίας του, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αποθήκη Δ’ του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Τον κ. Μπόλαρη προλόγισαν ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης, κ. Χρήστος Παπαστεργίου, αλλά και ο υφυπουργός Υγείας, κ. Μιχάλης Τιμοσίδης, ο οποίος αναφερόμενος στον υποψήφιο περιφερειάρχη, είπε ότι «πρόκειται για έναν άνθρωπο που παλεύει για να αλλάξει τα πράγματα με ήθος, αξιοπρέπεια και συνέπεια».

Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος εκπροσώπων από το χώρο της υγείας, αλλά και της αυτοδιοίκησης. Ανάμεσα τους και ο δήμαρχος Κορδελιού, Στάθης Λαφαζανίδης.

«Ένα αποτελεσματικό σύστημα υγείας εξαρτάται από επάρκεια, ποιότητα και ορθολογική κατανομή» τόνισε ο κ. Μπόλαρης, και συνέχισε λέγοντας πως «το συγκεντρωτικό μοντέλο υπηρεσιών υγείας είχε ως αποτέλεσμα σημαντικό διοικητικό φόρτο εργασίας, έλλειψη ευελιξίας, σπατάλη των οικονομικών πόρων και δυσκολίες συντονισμού των προγραμμάτων.

Με την απουσία περιφερειακών αρχών υγείας είχαμε υποβάθμιση των νομαρχιών σε απλούς διεκπεραιωτές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: