Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

ΟΜΙΛΙΑ Μ.ΜΠΟΛΑΡΗ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ

Ως ένα θεσμό που δείχνει εμπιστοσύνη στους ανθρώπους της περιφέρειας, χαρακτήρισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Μάρκος Μπόλαρης, την αιρετή περιφέρεια. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Κεντρική Μακεδονία, Μέτωπο Ανάπτυξης», πραγματοποιώντας την κεντρική του ομιλία στον τόπο καταγωγής του, τις Σέρρες, μίλησε για τη μεγάλη προοπτική που ανοίγεται με τη δημιουργία της αιρετής περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας, «της πιο ισχυρής της ελληνικής περιφέρειας», όπως τη χαρακτήρισε.
«Δεν μπορώ να σας πω ότι δεν είμαι συγκινημένος, καθώς ξεκινούμε σήμερα από εδώ...
 τον κύκλο των μεγάλων συγκεντρώσεων, αφού σε λίγες μέρες καλούνται οι πολίτες από την Κεντρική Μακεδονία να δώσουν εντολή. Να δώσουν εντολή για τη συγκρότηση της ισχυρής, της αιρετής περιφέρειας», είπε ο κ. Μπόλαρης στην αρχή της ομιλίας του και συμπλήρωσε «Την εντολή σας ζητώ και τώρα. Αυτήν την εντολή για να υπηρετήσω τη μεγάλη τιμή που μου έγινε από τον πρωθυπουργό της χώρας να είμαι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο για την Κεντρική Μακεδονία. Μια παράταξη που την ονομάσαμε «Κεντρική Μακεδονία, Μέτωπο Ανάπτυξης», αυτήν την τιμή του Παπανδρέου ζητώ να την υπηρετήσω με τη δική σας εντολή, για μια ακόμα φορά».

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Κεντρική Μακεδονία, Μέτωπο Ανάπτυξης», επεσήμανε τα πλεονεκτήματα της αιρετής περιφέρειας «Η αιρετή περιφέρεια είναι ένας θεσμός που αφορά στην ανάπτυξη. Είναι ένας θεσμός που δείχνει εμπιστοσύνη στους ανθρώπους της περιφέρειας, δηλαδή σ’ εμάς. Στους Σερραίους, στους Βεροιώτες, στους Ναουσαίους, στους Χαλκιδικιώτες. Γιατί; Γιατί εμείς ξέρουμε. Οι άνθρωποι στην περιφέρεια ξέρουν. Εμείς μπορούμε να ξέρουμε τις ανάγκες του τόπου μας, εμείς μπορούμε να τις ιεραρχήσουμε, εμείς μπορούμε να κάνουμε το σχέδιο για την υπηρέτησή τους και τώρα, για πρώτη φορά, μας δίνεται η δυνατότητα με δικιά μας υπογραφή, με δικιά μας πρωτοβουλία, να χρηματοδοτήσουμε αυτές τις ανάγκες υπηρέτησης του τόπου».

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης σχολίασε την προεκλογική τακτική ορισμένων συνυποψηφίων του. «Είναι σαφές ότι κάποιοι λειτουργώντας με όρους του χθες, με όρους θεσμών οι οποίοι λήγουν, απευθύνονται στον κόσμο και λένε πως δε θα έχουμε λεφτά γιατί ο Καλλικράτης έχει λιγότερα χρήματα και “τι θα κάνετε χωρίς χρήματα;” και “που θα βρείτε τα λεφτά;” και “πως θα υλοποιήσετε το πρόγραμμα σας;”. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι είναι λογικές στατικές, γιατί δεν έχουν αντιληφθεί ότι δεν κάνουμε νομαρχιακές εκλογές. Δεν έχουν αντιληφθεί ότι η ισχυρή περιφέρεια δεν είναι το σύνολο των εφτά νομών, αλλά είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο, πολύ ισχυρότερο, πολύ αποτελεσματικότερο», είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε τους πολίτες να σκεφτούν καλά σε ποιον θα δώσουν εντολή να διαχειριστεί τις τύχες τους. «Θέλω να σας πω ότι οι πολίτες σ’ αυτές τις εκλογές είναι υποχρεωμένοι να ακούσουν αλλά θα πρέπει να επιλέξουν, με βάση τις μέχρι σήμερα πορείες αυτών που ζητούν την εντολή. Γιατί δεν ερχόμαστε φίλες μου και φίλοι μπροστά σας από παρθενογένεση. Ο καθένας έχει κάνει μια διαδρομή. Και αυτή η διαδρομή είναι που πείθει για το ποιος μπορεί, ποιος θέλει και ποιος θα τιμήσει την εντολή που ζητά. Έχει μεγάλη σημασία λοιπόν καθώς κινούμαστε προς τις εκλογές, να ξέρουμε αυτήν την εντολή στις 7 του Νοέμβρη, στις 15 του Νοέμβρη, σε ποιον θα τη δώσουμε. Κατά πόσον έχει αντιληφθεί το μέγεθος της πρόκλησης που συνεπάγεται η ισχυρή περιφέρεια, κατά πόσον έχει τις δυνατότητες να προγραμματίσει, να καταρτίσει ατζέντα για την ανάπτυξη αυτού του τόπου. Κατά πόσο μπορεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να διεκδικήσει από την κυβέρνηση και από την Ευρώπη χρήματα, πόρους, άλλες πολιτικές για να πάει μπροστά αυτός ο τόπος».

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στον Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο κ. Μπόλαρης είπε «Έχει ξεδιπλωθεί όχι στα μάτια μόνο των κατοίκων της Μακεδονίας, αλλά και στα μάτια όλων των κατοίκων αυτής της χώρας, με πολυτέλεια μια πρόταση την οποία δε χρειάζεται να τη χαρακτηρίσω, την ξέρετε. Έχει κάνει γνωστά τα χαρακτηριστικά της στις μεσημεριανές εκπομπές, στις πρωινές εκπομπές και σε κάθε είδους lifestyle παρεμβάσεις. Κανένας χαρακτηρισμός. Εμείς εκπέμπουμε σε άλλο μήκος κύματος. Είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε τον τόπο, για να τιμήσουμε την εντολή που θα δώσετε. Καταθέτουμε άλλη πρόταση πολιτικής για την ανάπτυξη την ώρα της κρίσης. Και αυτή η πρόταση που καταθέτουμε, είναι πρόταση ευρωπαϊκής προοπτικής για την Κεντρική Μακεδονία».

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης επεσήμανε επίσης το εξής: «Ξέρετε πολύ καλά ότι η αναγνωρισιμότητα που επεδίωξα στη ζωή μου, είναι η αναγνωρισιμότητα της υπηρέτησης της εντολής που έλαβα. Η αναγνωρισιμότητα του ανθρώπου που μάχεται καθημερινά στην κοινωνία, στα δικαστήρια 20 χρόνια, στην πολιτική υπηρετώντας με εντιμότητα, με διαφάνεια, αυτούς οι οποίοι με εμπιστεύτηκαν, εσάς».

Στη ανοιχτή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Δημοκρατίας των Σερρών, το παρών έδωσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ του νομού Σερρών, Στάθης Κουτμερίδης και Μιχάλης Τζελέπης, ο νομάρχης Σερρών καθώς και η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Σερρών του συνδυασμού, Ελένη Κωνσταντινίδου, που προλόγισε το Μάρκο Μπόλαρη. Ακόμη, στην ομιλία παραβρέθηκαν πολλοί αυτοδιοικητικοί και οικονομικοί παράγοντες του νομού Σερρών, καθώς και πλήθος κόσμου, που αψήφησε το τσουχτερό κρύο που επικρατούσε.





Δεν υπάρχουν σχόλια: