Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

"ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ" ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΓΩΝΑ;

Η πρόταση να διδάσκεται το μάθημα της Ιστορίας ως προαιρετικό και η θύελλα αντιδράσεων που αυτή προκάλεσε,  ανάγκασαν σε παραίτηση την ειδική γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, Θάλεια Δραγώνα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος». 
Αν και η παραίτηση της κας Δραγώνα δεν έχει γίνει ακόμη επισήμως αποδεκτή και το ζήτημα θα συζητηθεί με την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, την επομένη της διακαναλικής συνέντευξης του πρωθυπουργού,  σύμφωνα με την εφημερίδα, η παραίτησή της έχει...
γίνει ήδη δεκτή.  
Μάλιστα, ο υφυπουργός Παιδείας, Γιάννης Πανάρετος, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, και η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου στη Βουλή, είπαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση το μάθημα της Ιστορίας να είναι προαιρετικό.

Σημειώνεται ότι η κα Δραγώνα, η οποία έχει κατηγορηθεί για ακραίες απόψεις σε πολλά ζητήματα, θεωρείται επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου και, όπως λέγεται, οι σχέσεις της με την Άννα Διαμαντοπούλου δεν ήταν οι καλύτερες.


Η πρότασή της για μετατροπή του μαθήματος της ελληνικής Ιστορίας σε προαιρετικό, σύμφωνα με πληροφορίες, απασχόλησε ιδιαίτερα κυβερνητικούς κύκλους και τέθηκε σε αρκετές κυβερνητικές συσκέψεις. 
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=189644&cid=6

Δεν υπάρχουν σχόλια: