Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

"ΟΧΙ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ"

Τα διόδια των Μαλγάρων άνοιξαν σήμερα το απόγευμα μέλη της περιφερειακής παράταξης «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα- Μπορούμε να τους σταματήσουμε» με επικεφαλής τον Τάσο Κουράκη και μέλη της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» με επικεφαλής τον Τριαντάφυλλο Μηταφίδη αναρτώντας πανό που έγραφε «Όχι διόδια στη ζωή μας». Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Τάσος Κουράκης δήλωσε...
 ότι «Το σύνταγμα μας κατοχυρώνει το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης των πολιτών σε όλη την επικράτεια της χώρας. Η επιβολή διοδίων είτε δημόσιας είτε ιδιωτικής φύσης καταργεί το αυτονόητο αυτό δικαίωμα και δυσχεραίνει την μετακίνηση των πολιτών. Ακόμα δυσχεραίνει και τη μετακίνηση των προϊόντων με πρόσθετες δαπάνες, ακυρώνοντας στην ουσία τις «περίφημες» διακηρύξεις της κυβέρνησης για αύξηση της ανταγωνιστικότητας. Οι πολίτες πληρώνουν για την κατασκευή των δρόμων και μέσω της άμεσης φορολόγησης και μέσω της φορολόγησης των αυτοκινήτων, των καυσίμων και των τελών κυκλοφορίας και αξιώνουν όχι μόνο την κατασκευή σύγχρονων οδικών δικτύων αλλά και τη συντήρηση τους με την ευθύνη της πολιτείας. Δεν είναι δυνατόν ένα δημόσιο αγαθό να μετατρέπεται σε εμπόρευμα. Καλούμε τους κατοίκους να αντισταθούν σε όλα τα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων και των διοδίων, που κάνουν τη καθημερινότητά τους όλο και πιο δυσβάσταχτη.» Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Θεοδωρόπουλος τόνισε ότι «Οι αυτοκινητόδρομοι καθώς και όλη η περιουσία του λαού το επόμενο διάστημα θα παραδοθεί στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Τον τελευταίο καιρό τα διόδια έχουν αυξηθεί τουλάχιστον 400%. Ζητάμε ελεύθερους δρόμους όπως ορίζει και το συνταγματικό μας δικαίωμα. Η παράταξη «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα- Μπορούμε να τους σταματήσουμε» έχει συμμετάσχει όλο το προηγούμενο διάστημα στο «αντάρτικο» των διοδίων και καλεί τους πολίτες, έτσι όπως ακύρωσαν τα διόδια στο Αιγίνιο, να προχωρήσουν και στην ακύρωση των διοδίων όλης της χώρας.»
Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλος Μηταφίδης δήλωσε ότι «Σε περίοδο ανέχειας των πολιτών τα τσουχτερά διόδια επιβαρύνουν τον ήδη επιβαρυμένο οικογενειακό προϋπολογισμό και κάνουν αδύνατη την μετακίνηση των φτωχών πολιτών ενώ θησαυρίζουν οι εταιρείες που τα εκμεταλλεύονται»
Αύριο μέλη της περιφερειακής παράταξης «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα- Μπορούμε να τους σταματήσουμε» θα κάνουν περιοδεία στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ στον Φοίνικα, στο δικαστικό μέγαρο και στο εργοστάσιο ΠΥΡΑΜΙΔΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: