Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΟ ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ: ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Κ. ΜΠΟΓΔΑΝΟΥ

Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υπ. Δημάρχου Πολυγύρου Κώστα Μπογδάνου και του συνδυασμού "ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ - ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" έγιναν σήμερα στον Πολύγυρο!
Ο υπ. Δήμαρχος Πολυγύρου Κώστας Μπογδάνος ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης από τους συμπολίτες του "Τον Πολύγυρο της καρδιάς και των ονείρων μας θέλω να τον δω επιτέλους να πηγαίνει μπροστά. Δώστε μου τη δύναμη, δώστε μου την εμπιστοσύνη σας, δώστε μου την ευκαιρία."  και συγχρόνως τους κάλεσε σε συστράτευση και κοινό αγώνα...................
" Εμπρός λοιπόν, όλοι μαζί, να φτιάξουμε το νέο ισχυρό δήμο της Πρωτεύουσας:  Πρωταγωνιστή στο Νομό, Δυνατό στην περιφέρεια,  Σεβαστό και γνωστό στη χώρα"
Ολόκληρη η ομιλία του Κώστα Μπογδάνου:


"Αγαπητές και αγαπητοί συμπολίτες μου Πολυγυρινοί,
Αγαπητοί συνδημότες του νέου δήμου Πολυγύρου,
Από τα βάθη της καρδιάς μου ένα μεγάλο ευχαριστώ για την τιμή που μας κάνατε να είστε απόψε κοντά μας στα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου.
Η αποψινή σας παρουσία, αυτό το δυναμικό παρόν, είναι για μένα η εντολή, είναι το μήνυμα της νίκης, είναι η απάντηση στην αγωνία όλων μας για το μέλλον αυτού του τόπου.
Είναι η απάντηση στη στασιμότητα, την αδράνεια και την οπισθοδρόμηση, είναι η απάντηση στην αποχή και την αδιαφορία, είναι η απάντηση σους εκβιασμούς και στην εξαγορά των συνειδήσεων.
Η αποψινή σας παρουσία μας οπλίζει με περισσότερη δύναμη για να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε νικηφόρα αυτόν τον αγώνα. Αλλά μας γεμίζει και με ευθύνη. Γιατί όπου κι αν πάμε, σε όποιο Δ.Δ. κι αν επισκεφτήκαμε, βλέπουμε τους συνδημότες μας να ακουμπάν επάνω μας. Στο συνδυασμό της ενότητας, της σιγουριάς, της ελπίδας και της προοπτικής. Στο συνδυασμό που συμβολίζει την συνεργασία, την αρμονική λειτουργία, την ισόρροπη ανάπτυξη, και το σεβασμό στο συμπολίτη μας.


Φίλες και φίλοι,


Με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» μια νέα πραγματικότητα προέκυψε και στην περιοχή μας. Η σημερινοί δήμοι Πολυγύρου- Ορμύλιας-Ανθεμούντα και Ζερβοχωρίων, ενώνονται και δίνουν τη θέση τους στο νέο, διευρυμένο εδαφικά και πληθυσμιακά, ισχυρό δήμο Πολυγύρου. Το μεγάλο δήμο της πρωτεύουσας της Χαλκιδικής.


Σε αυτόν τον νέο δήμο που γεννιέται σε μια καθοριστική για το μέλλον της περιοχής μας περίοδο, καλούμαστε με την ψήφο μας σε λίγες μέρες, να αναδείξουμε το Δήμαρχο και τον Συνδυασμό που θα ηγηθεί του δύσκολου έργου της μετάβαση στη νέα εποχή.
Και γεννιέται το ερώτημα: Με ποιους θα πάμε στη νέα εποχή;
Με αυτούς που δεν πιστεύουν στο νέο θεσμό; Ή με αυτούς που είναι προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν το νέο θεσμό κριτικά μεν αλλά εποικοδομητικά και δημιουργικά; Με αυτούς που ήταν απόντες από την περιοχή μας και θυμήθηκαν τον Πολύγυρο τον περασμένο Αύγουστο, ή με αυτούς που ήταν και θα είναι παρόντες στον Πολύγυρο και αγωνίζονται χρόνια τώρα για την ανάπτυξη και την προκοπή του;


Καλούμαστε λοιπόν να επιλέξουμε ανθρώπους και όχι κόμματα και παρατάξεις. Ανθρώπους άξιους και ικανούς να δώσουν όραμα και πνοή, ελπίδα και προοπτική για το στέργιωμα καταρχήν του νέου δήμου, για την πρόοδο και ανάπτυξη του. Για να γίνει αυτό πρέπει να ενώσουμε όλους τους συνδημότες μας από την Μεταμόρφωση ως το Γαλαρινό, από την Όλυνθο μέχρι τη Μαραθούσα. Και εκτός από τα χωριά μας, χρειάζεται να ενώσουμε και τις καρδιές μας, την αγάπη μας για τον τόπο, μακριά από μικροκομματικές διαμάχες και σκοπιμότητες. Σε αυτή την προσπάθεια, δεν περισσεύει κανείς!


Θέλουμε να φτιάξουμε έναν δήμο που θα εγγυάται την νομιμότητα (και όχι την νομιμοφάνεια) στη λειτουργία όλων των θεσμικών διαδικασιών, στην απόλυτη διαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών, στη δημοκρατία και στη συμμετοχή και στο επίπεδο του σχεδιασμού και στην υλοποίηση των έργων. Στην αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ Δήμου και δημότη.


Γι’ αυτό κι απευθυνόμαστε σε όλες τις υγιείς και δημιουργικές δυνάμεις αυτού του τόπου. Σε όλους τους πολίτες του Δήμου μας που ευαισθητοποιούνται στα θέματα της κοινωνίας, της ανάπτυξης, του περιβάλλοντος και του πολιτισμού. Σε όλες τις αγωνιστικές συνειδήσεις που έχουν αντισώματα στην εξαγορά, στη λοβιτούρα, αλλά και στην αδιαφορία και την αποχή. Απευθυνόμαστε στη νεολαία μας που έχει δικαιολογημένο θυμό για όσα συμβαίνουν γύρω μας, που βιώνει όσο κανένας άλλος την οικονομική κρίση και την ανεργία. Τους θέλουμε κοντά μας για να κάνουμε τον δικαιολογημένο θυμό ελπίδα.
Εμείς είμαστε ο Δήμος. Αντίπαλος μας είναι μόνο τα προβλήματα.


Φίλες και Φίλοι,


Στην ιστοσελίδα του Συνδυασμού μας έχουμε καταθέσει μια ολοκληρωμένη προγραμματική πρόταση για όλο το Δήμο μας.


• Για το όραμά μας
• Για τα έργα υποδομής
• Για τους οδικούς άξονες και τα άλλα έργα οδοποιίας, την ύδρευση, την αποχέτευση
• Για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής, την διαχείριση των υγρών και στερεών αποβλήτων, την αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία, τους οικισμούς και την πολεοδομία
• Για την ανάπτυξη και την απασχόληση, τον τουρισμό, την γεωργία και κτηνοτροφία, για τον φορέα διαχείρισης της πράσινης ελιάς, για τη δημοτική περιουσία.
• Για την κοινωνική μέριμνα και την υγεία
• Για την εκπαίδευση (θα διεκδικήσουμε την ίδρυση και λειτουργία Τμήματος Πανεπιστημιακής Σχολής στον Πολύγυρο)
• Για τον πολισμό και τον αθλητισμό
• Για το στήσιμο των νέων υπηρεσιών


Φίλες και Φίλοι,


Καταθέσαμε στην κρίση σας το ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού μας «Δήμος Πολυγύρου – Κίνηση Ενεργών Πολιτών» από άτομα ικανά να προσφέρουν τις γνώσεις τους, την εμπειρία και τις ευαισθησίες τους, στο Δήμο και στους πολίτες του. Και είναι αλήθεια ότι οι συμπολίτες μας το αγκάλιασαν με ανακούφιση από την πρώτη στιγμή σαν το καλύτερο και το πιο ελπιδοφόρο. Κανείς από αυτούς τους ανθρώπους, που έχω την τιμή και την χαρά να σας παρουσιάσω σήμερα, δεν είναι τυχαίος ή τυχαία τοποθετημένος στην κοινή προσπάθεια. Είναι όλοι τους γνωστοί στους συμπολίτες μας, με επιτυχημένη επαγγελματική, κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα. Προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους, από διαφορετικές αφετηρίες, που όμως συναντιούνται σε ένα κοινό χαρακτηριστικό. Είναι όλοι τους άνθρωποι που ο μόνος λόγος που βρέθηκαν μαζί μας, είναι όχι επειδή κάτι τους έταξαν ή τους εκβίασαν, αλλά μόνο για την κοινή μας υπόσχεση να παλέψουμε για την προκοπή αυτού του τόπου.
Ανέλαβα την ευθύνη να ηγηθώ αυτής της προσπάθειας με μόνη μου φιλοδοξία να υπηρετήσω τον τόπο μου και να τον πάω μπροστά. Τριάντα χρόνια τώρα στα κοινά, απ’ όποιο μετερίζι κι αν βρέθηκα πάλεψα για τον Πολύγυρο, πάλεψα για την Χαλκιδική. Τον Πολύγυρο της καρδιάς και των ονείρων μας που θέλω να τον δω επιτέλους να πηγαίνει μπροστά. Δώστε μου τη δύναμη, δώστε μου την εμπιστοσύνη σας, δώστε μου την ευκαιρία.


Φίλες και Φίλοι,


Καταβαίνουμε σε αυτές τις κρίσιμες εκλογές και σκοπός μας είναι να βγούμε νικητές από αυτή την μάχη, και θα βγούμε, γιατί αυτό θέλουν οι συμπολίτες μας, γιατί αυτό απαιτούν οι καιροί. Με συναίσθηση των δυσκολιών, με επίγνωση των ευθυνών αλλά και με ισχυρή θέληση, αποφασιστικότητα και επεξεργασμένες προτάσεις και λύσεις σας καλώ όλους και όλες, χωρίς εξαιρέσεις, αποκλεισμούς και διαχωρισμούς του παρελθόντος, να δώσουμε μαζί τη μάχη της ελπίδας, της προκοπής και της νίκης. Εμπρός λοιπόν, όλοι μαζί, να φτιάξουμε το νέο ισχυρό δήμο της Πρωτεύουσας:


• Πρωταγωνιστή στο Νομό


• Δυνατό στην περιφέρεια


• Σεβαστό και γνωστό στη χώρα


Δεν θέλω να σας κουράσω περισσότερο, μιας και θα τα πούμε ξανά την τελευταία Παρασκευή πριν τις εκλογές.


Γεια σας και καλόν αγώνα!


Η νίκη είναι δική μας!"

Δεν υπάρχουν σχόλια: