Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ "ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ" ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Την πόρτα του γ’ ειδικού ανακριτή Θεσσαλονίκης πέρασε χθες το μεσημέρι 40χρονος κατηγορούμενος για την υπόθεση του κυκλώματος παρασκευής και διακίνησης λαθραίων τσιγάρων σε όλη την Ευρώπη. Ο κατηγορούμενος δεν είχε εντοπιστεί στο πλαίσιο των εφόδων της αστυνομίας στις 30 Σεπτεμβρίου και εμφανίστηκε αυτοβούλως στις δικαστικές αρχές, ενώπιον των οποίων απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Ο 40χρονος χαρακτηρίζεται από τις διωκτικές αρχές “περιφερειακό μέλος” της οργάνωσης και συγκεκριμένα...
 κατηγορείται ότι είχε επαφές με τους κατηγορούμενους, καθώς εργαζόταν ως φύλακας στο πρώτο παράνομο εργοστάσιο παρασκευής τσιγάρων, πριν αυτό καταστραφεί από τη φωτιά τον περασμένο Ιούνιο. Ο ίδιος, όμως, στην απολογία του ενώπιον του ανακριτή Σωτήρη Μπακαΐμη, αρνήθηκε ότι γνωρίζει τους κατηγορούμενους, παραπέμποντας την “πρόσληψή” του ως φύλακα σε άλλα πρόσωπα, που δεν εμφανίζονται στη δικογραφία.

Ο κύκλος των ανακρίσεων για το κεντρικό σκέλος της υπόθεσης λαθρεμπορίας που αποκαλύφτηκε από τη δίωξη οικονομικού εγκλήματος και το ΣΔΟΕ κλείνει εντός των ημερών, καθώς ο ανακριτής αναμένεται να εκδώσει εντάλματα σύλληψης σε βάρος των τεσσάρων κατηγορουμένων, που δεν έχουν εμφανιστεί στην ανάκριση ν’ απολογηθούν. Ήδη έχουν προφυλακιστεί τέσσερα άτομα και αφέθηκαν ελεύθερα με όρους ακόμη 17.

Εξάλλου, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αποφασίσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για την άρση της διαφωνίας ανακριτή και εισαγγελέα, αναφορικά με την προσωρινή κράτηση ή όχι του διοικητή του τμήματος ασφαλείας Πολυγύρου, ο οποίος κατηγορείται ως “ενεργό μέλος” του κυκλώματος. Ήδη έχει κατατεθεί η εισαγγελική πρόταση, τη δικογραφία εξετάζει εισηγητής και η απόφαση αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: