Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 19 ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΚΑΖΑΚΙΑ

Χθες, οδηγήθηκε στην εισαγγελέα, η οποία άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών από κοινού, καθώς και για έκρηξη από κοινού και για απλή συνέργεια στην έκρηξη, και παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην πέμπτη τακτική ανακρίτρια σήμερα το μεσημέρι. Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν άλλα τέσσερα άτομα που..
 αναζητούνται από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και των οποίων τα στοιχεία έχουν περιληφθεί στη δικογραφία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο 19χρονος εντοπίστηκε “πλησίον” του σημείου της έκρηξης μαζί με ένα ακόμη άτομο που διέφυγε τη σύλληψη, ενώ οι άλλοι τρεις, τα ονόματα των οποίων έχουν περιληφθεί στη δικογραφία, χαρακτηρίζονται από τις διωκτικές αρχές “συνεργοί”, με την έννοια ότι έκαναν τις προηγούμενες ημέρες έλεγχο του χώρου όπου τοποθετήθηκε ο μηχανισμός. Ο 19χρονος πάντως φαίνεται ότι αρνείται τις κατηγορίες, όπως αρνήθηκε να απολογηθεί ενώπιον των αστυνομικών αρχών της Θεσσαλονίκης.

Χθες, έξω από τα δικαστήρια πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση ομάδας περίπου 50 ατόμων του αντιεξουσιαστικού, χώρου σε ένδειξη αλληλεγγύης στον συλληφθέντα. Παρόμοια συγκέντρωση έγινε αργά το βράδυ της Τετάρτης έξω από το κτίριο της αστυνομίας, στην οδό Μοναστηρίου.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: