Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΤΑ ΛΑΘΡΑΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ

Μέσω Βουλγαρίας και Ιταλίας έφευγαν κάθε εβδομάδα, με προορισμό κυρίως τη Βρετανία, τα φορτηγά, γεμάτα λαθραία τσιγάρα, τα οποία παρασκευάζονταν και συσκευάζονταν στο εργοστάσιο που έστησαν αστυνομικοί και ιδιώτες στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.

Ιδιοκτήτης του εργοστασίου και εγκέφαλος του παράνομου κυκλώματος των λαθρεμπόρων φέρεται ιδιοκτήτης εταιρείας σεκιούριτι, ο οποίος μάλιστα πήρε πρόσφατα άδεια από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Χαλκιδικής για τη λειτουργία ενός νέου εργοστασίου, ενώ ήδη έχει διαπιστωθεί η συμμετοχή ακόμη τεσσάρων ατόμων από τη Χαλκιδική, που όμως διαφεύγουν τη σύλληψη.

Το εργοστάσιο, που εντοπίστηκε προχθές, λειτουργούσε ως δήθεν κτηνοτροφική μονάδα, ενώ κεντρικός ήταν και ο ρόλος των τεσσάρων αστυνομικών - του διευθυντή Ασφάλειας Πολυγύρου, του διοικητή και του υποδιοικητή του Τμήματος Κασσανδρείας και του αδερφού ενός από τους δύο, επίσης αστυνομικού, που υπηρετούσε στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Οι 20 συλληφθέντες, ανάμεσά τους και 3 Βούλγαροι τεχνικοί, ειδικοί στον χειρισμό των υπερσύγχρονων μηχανημάτων, οδηγήθηκαν χθες στον β’ ειδικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, από τον οποίο ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να ετοιμάσουν τις απολογίες τους. Ολοι τους αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες, καθώς ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών, αρμόδιος για οικονομικά εγκλήματα, Λάμπρος Τσόγκας, άσκησε σε βάρος τους διώξεις για σειρά κακουργηματικών πράξεων.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: