Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΧΟΛΟΜΩΝΤΑΣ: ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΚΑΠΛΑΝΗ-ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Αγαπητέ gastonepol απόψε είμαστε πιστοί στο ραντεβού μας. Μας ρώτησες για το ψηφοδέλτιο του Καπλάνη, αλλά εμείς θα σχολιάσουμε και τα δυο ψηφοδέλτια. Είναι φυσικά η άποψή μας, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι κανένας υποχρεωμένος να την αποδεχθεί. Είναι όμως δικαίωμά μας να κρίνουμε και να σχολιάζουμε ελεύθερα και αυτό κάνουμε και τώρα. Έχουμε και λέμε: Στον Πολύγυρο, από τον Ζωγράφο περίμεναν όλοι λόγω της ισχυρής θέσης στην ποία βρίσκεται, τόσο ως Νομάρχης όσο και ως κομματικό στέλεχος που διαθέτει την στήριξη της ΝΟΔΕ Χαλκιδικής και της Ρηγίλλης να κάνει ένα ψηφοδέλτιο με πολλά βαριά ονόματα μέσα στον Πολύγυρο. Περιορίστηκε όμως στις δυο - τρεις μεταγραφές που έκανε από το ψηφοδέλτιο του Καπλάνη και στην επιστράτευση εργαζομένων από τη Νομαρχία. Αυτό σημαίνει αδυναμία και πολλά "όχι"..
από πολλούς "φίλους του" ...που μέχρι χθες κόμπαζαν ότι ήταν προνομιακοί συνομιλητές του Στέργιου. Χρησιμοποιούσαν το όνομά του για να πουλούν φιγούρα στην πιάτσα, αλλά όταν τους χρειάστηκε "την έκαναν" με ελαφρά πηδηματάκια. Αντιθέτως ο Καπλάνης που είχε βρεθεί σε δύσκολη θέση, κατάφερε πέρα από τους συμβούλους που του απέμειναν να προσθέσει και δυο - τρείς νέες και καλές παρουσίες στο ψηφοδέλτιό του. Ανεξάρτητα πάντως από τα πρόσωπα που μπήκαν στο ψηφοδέλτιο του ενός ή του άλλου, και δεν υποτιμούμε καμία συμμετοχή, το ψηφοδέλτιο του Ζωγράφου είναι κακό,περίμεναν κάτι πιο βαρύ και εντυπωσιακό, ενώ του Καπλάνη είναι αντίστοιχα καλό σε σχέση με το μέτρο των δυνατοτήτων που φαίνονταν να έχει. Δεν θα μπούμε σε επιμέρους αξιολόγηση αγαπητέ μας gastonepol, αφού οι λεπτομέρειες δεν έχουν και πολύ μεγάλη σημασία. Στις περιπτώσεις του είδους μετράνε οι εντυπώσεις κι αυτές τις κέρδισε και σ΄ αυτόν τον γύρο ο Καπλάνης. Όσο για το ποιο ψηφοδέλτιο θα μαζέψει τους περισσότερους ψήφους, αυτό είναι μια άλλη κουβέντα για την οποία μην περιμένεις να σου απαντήσουμε εμείς. Θα περιμένουμε κι εμείς μαζί σου να δούμε τι θα βγάλει η κάλπη. όχι τόσο σε σχέση με το άλλο συγκρινόμενο, όσο για τα μέτρα του πολιτικού μέγεθους με το οποίο (εσφαλμένα μήπως;) είχε περιβληθεί με την ανοχή του από τον περίγυρό του.  Ακόμα και οι αντίπαλοί του

1 σχόλιο:

Nom@rchis είπε...

Είναι πλέον φανερό ότι το παιχνίδι έχει χαθεί γιά τον κο Ζωγράφο. Το βλέπει κανείς στα μάτια του, στο απλανές βλέμμα του, όταν προσπαθεί με εκείνο το ελαφρά τραγικό χαμόγελο να πείσει ότι είναι "με το μέρος μας", ότι είναι ένα "δικό μας, καλό παιδί".

Ο κος Ζωγράφος προσπάθησε να δημιουργήσει μία "Αυτοκρατορία" και θα πρέπει να του υπενθυμήσουμε ότι όπως είπε και ο συγγραφέας Άγγελος Τερζάκης, οι Αυτοκρατορίες βραχύβιες ή μακρόβιες, πάντα καταρρέουν και μάλιστα όσο ισχυρότερες είναι, τόσο μεγαλύτερο πάταγο κάνουν όταν γκρεμίζονται.

Τον τελευταίο καιρό συνέβησαν πρωτοφανή πράγματα γιά μιά Νομαρχιακή Διοίκηση, πράγματα που απέδειξαν με τραγικό τρόπο τα παραπάνω και οδήγησαν την Νομαρχία και τα στελέχη της, αιρετά και μόνιμα στην απόλυτη απαξίωση.

Θέλω να καταστήσω σαφές ό,τι είτε με τον κο Ζωγράφο είτε και χωρίς αυτόν, οι Νόμοι θα συνεχίζουν να υπάρχουν και να εφαρμόζονται και η Διοίκηση θα συνεχίσει να προχωρεί το δικό της δρόμο γιά πολλά χρόνια ακόμη, ανοιχτή σε όλους, αμερόληπτη, ακομμάτιστη και πάνω απ΄όλα ανεξάρτητη από συμφέροντα και συντεχνίες. Στις δύσκολες εποχές που ζούμε, είναι κάτι που ο τόπος μας το χρειάζεται όσο τίποτε άλλο, περισσότερο κι από το ίδιο το ψωμί που τρώμε!

Πιστεύω ότι ο κος Ζωγράφος διαθέτει σημαντικές ικανότητες και κυρίως εμπειρία και γνώσεις, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν όλη τη Χαλκιδική "στα πόδια του". Αποφάσισε όμως ο ίδιος να ακολουθήσει τον δρόμο της "μεμπτής πολιτικής ηθικής" και να αποδυναμώσει το πολιτικό του πρόσωπο, στερώντας του όλα τα πλεονεκτήματα που του παρέχει η μακρόχρονη αυτό-διοικητική εμπειρία του.

Αν ποτέ ο κος Ζωγράφος μου απήυθυνε το ερώτημα "Υπάρχει Θεός;", θα του απαντούσα : "Όχι μόνο υπάρχει...δίνει και κάτι ξεγυρισμένες...".

Είδομεν...