Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Βρέθηκε τελικά αυτός που κρυβόταν πίσω από την παραποίηση ανακοίνωσης της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.
Σύμφωνα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, ένας 65χρονος καθηγητής πολιτικών επιστημών σε αμερικανικό πανεπιστήμιο και πολιτευτής του ΛΑ.ΟΣ στη Β΄Αθήνας, παραποίησε ανακοίνωση της κ. Ξενογιαννακοπούλου. Στο παραποιημένο κέιμενο, υπήρχαν φράσεις εθνικιστικού ύφους και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί για την Τουρκία.
Η ανακοίνωση διακινήθηκε μέσω διαδικτύου και twitter και σύμφωνα με πληροφορίες περιελάμβανε...
 προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για την Τουρκία. Ως αποστολέας φερόταν η ίδια η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών.
Ακολούθησε ψηφιακή έρευνα και ταυτοποιήθηκε ηλεκτρονικά ο δημιουργός – διακινητής του παραποιημένου δελτίου Τύπου.
Ο ίδιος δεν αποκάλυψε τους λόγους που τον οδήγησαν στη πράξη αυτή. Ωστόσο, εκτιμάται ότι κίνητρο του ήταν να δημιουργήσει πρόβλημα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι του καθηγητή οι αρχές βρήκαν στο φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή του, αυτούσιο τμήμα από το πλαστογραφημένο έγγραφο.
Κατά τη διάρκεια της κατ' οίκον έρευνας ο κατηγορούμενος προσπάθησε να παρεμποδίσει τους αστυνομικούς, σπρώχνοντας τους, ενώ επιχείρησε παράλληλα να αλλοιώσει ενοχοποιητικά στοιχεία.
Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν ένα σκληρό δίσκο ηλεκτρονικού υπολογιστή, ο οποίος θα σταλεί στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για εξέταση, καθώς και ένα κομμένο χαρτί με χειρόγραφες σημειώσεις.
Εις βάρος του 65χρονου σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγείται στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου η κ. Ξενογιαννακοπούλου υπέβαλε μήνυση κατ' αγνώστων οι οποίοι πλαστογράφησαν δελτίο Τύπου που είχε εκδοθεί και αφορούσε απάντηση σε επερώτηση που είχε κατατεθεί στη Βουλή από τον βουλευτή του ΛΑΟΣ Ι.Κοραντή για την επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού.
ΑΠΟ STAR.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: