Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΣΤΕ

Απόφαση βόμβα του ΣΤΕ για τη Χαλκιδική. Έκρινε παράνομη τη λειτουργία κάμπινγκ στην Κομίτσα στα Ν. Ρόδα, 9 χρόνια μετά την κατασκευή του!
Ακύρωσε αποφάσεις των Υπουργών Πολιτισμού και Μακεδονίας - Θράκης, καθώς και οικοδομική άδεια που επέτρεπε την κατασκευή κάμπινγκ στην Κομίτσα στα Ν. Ρόδα.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης η ευρύτερη περιοχή των..... συνόρων του Αγίου Όρους μέχρι το Δήμο Ιερισσού και την νήσο Αμμουλιανή προστατεύεται με υπουργική απόφαση χαρακτηρίστηκε ως τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και νεότερων μνημείων η οποία είναι προστατευόμενη.
Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια μετά από προσφυγή ιδιώτη της περιοχής σε βάρος του Μαλλιάρη Ευάγγελου, ιδιοκτήτη του κάμπινγκ.
Ακατανόητη η απόφαση. Δεν έλαβε υπόψιν της τα νέα δεδομένα. Από τον Αύγουστο του 2010 η περιοχή στη Κομίτσα έχει χαρακτηριστεί τουριστική, είπε στο ΡΘ ο δήμαρχος Σταγείρων Ακάνθου Βασίλης Βλαχόπουλος.
Δεν μπορεί το 2001 να μου έδωσαν τις άδειες και τώρα 9 χρόνια μετά να μου τις παίρνουν πίσω είπε στο ΡΘ ο ιδιοκτήτης του κάμπινγκ Μαλλιάρης Ευάγγελος.
Η απόφαση μπορεί να βγήκε, αλλά το κάμπινγκ θα λειτουργήσει κανονικά. Ας έρθουν να μου το κλείσουν σημειώνει
ΑΠΟ rthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: