Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

ΤΣΟΓΚΑΣ: ΝΑ ΚΡΙΘΕΙ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΟΣ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ


Μέσα στην εβδομάδα κρίνεται από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης η διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για την προσωρινή κράτηση ή όχι του διοικητή του τμήματος ασφαλείας Πολυγύρου, που συνελήφθη κατηγορούμενος ότι ήταν ενεργό μέλος στο κύκλωμα λαθρεμπορίας τσιγάρων. Χθες ο εισαγγελέας Λάμπρος Τσόγκας υπέβαλε την πρότασή του στο δικαστικό συμβούλιο ζητώντας να κριθεί προφυλακιστέος.
Ο 45χρονος διοικητής του τμήματος εμφανίζεται στην ογκώδη δικογραφία να συνομιλεί διαρκώς...

με τον κατηγορούμενο ως “εγκέφαλο” του κυκλώματος για τα όσα συνέβαιναν με την παρασκευή τσιγάρων και τη διακίνησή τους σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μάλιστα σε ορισμένες συνομιλίες εμφανίζεται να ενημερώνει μέλη του κυκλώματος για εφόδους αστυνομικών σε καταστήματα με τα οποία είχαν σχέση οι κατηγορούμενοι. Άλλωστε τόσο τον διοικητή της ασφάλειας όσο και τον διοικητή του τμήματος Κασσανδρείας, ο οποίος ήδη έχει προφυλακιστεί, η ασφάλεια έχει χαρακτηρίσει “ενεργά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης”.

Στην απολογία του ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. ισχυρίστηκε πως δεν έχει καμία σχέση με λαθρεμπορία τσιγάρων, αλλά παραδέχεται πως είχε φιλικές επαφές με τον 53χρονο “εγκέφαλο” του κυκλώματος, με τον οποίο, όπως είπε, είναι γείτονες στη Χαλκιδική. Ο αστυνομικός υποδιευθυντής υποστήριξε πως γνώριζε για τις διαδικασίες περί δημιουργίας νόμιμου εργοστασίου τσιγάρων και μάλιστα είχε σκοπό να εργαστεί εκεί μετά τη συνταξιοδότησή του, καθώς είχε προγραμματίσει να υποβάλει παραίτηση στα τέλη αυτού του μήνα, καθώς συμπλήρωνε 28 χρόνια στην υπηρεσία του.

Ο δεύτερος ειδικός ανακριτής Σωτήρης Μπακαΐμης διαφώνησε με τον εισαγγελέα για την προσωρινή του κράτηση, κρίνοντας ότι δεν ήταν ύποπτος φυγής ούτε επικίνδυνος να τελέσει πάλι τις ίδιες πράξεις. Η διαφωνία αναμένεται να αρθεί από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, ενώπιον του οποίου πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Τσόγκας παρέθεσε σειρά επιβαρυντικών στοιχείων για την άμεση εμπλοκή του κατηγορούμενου στο κύκλωμα.

Σαρωτικοί έλεγχοι


Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. σε σειρά υπηρεσιών της Χαλκιδικής για την επίμαχη άδεια εγκατάστασης ξηραντηρίου καπνού που εκδόθηκε στο όνομα του κατηγορούμενου ως “εγκέφαλου” για την υπόθεση με την πρόφαση να ιδρύσει νόμιμο εργοστάσιο τσιγάρων. Παράλληλα διεξάγονται έρευνες και λαμβάνονται καταθέσεις σχετικά με τα όσα άλλα επιβαρυντικά προκύπτουν για πρόσωπα που ενεπλάκησαν στις συνομιλίες ότι τέλεσαν άλλες αξιόποινες πράξεις, μεταξύ των οποίων και αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.
Απο ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: