Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

ΜΑΣΕΣ..ΧΑΨΕΣ..ΟΛΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ

Το δρόμο για τις φυλακές πήραν χτες μετά την απολογία τους στον ανακριτή ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος παραγωγής και διακίνησης λαθραίων τσιγάρων, ο «συνεργάτης» του στην ΕΛΑΣ, διοικητής του Τμήματος Κασσανδρείας, καθώς και άλλα δύο άτομα τα οποία φέρονται ότι είχαν ηγετικό ρόλο στη σπείρα που εξαρθρώθηκε από τους αστυνομικούς του Tμήματος Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων και το ΣΔΟΕ.
Την ίδια στιγμή οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ αναμένεται να ξεκινήσουν έρευνες και για τις περίεργες σχέσεις που είχαν και άλλοι συνάδερφοί τους με τα μέλη του κυκλώματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες προκύπτει
ότι τα μέλη της σπείρας είχαν αποκτήσει «πρόσβαση» ακόμη και στα πειθαρχικά συμβούλια της ΕΛΑΣ προσφέροντας ως... μίζα δωρεάν διακοπές σε πολυτελή ξενοδοχεία της Χαλκιδικής.
Οι απολογίες
Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ο φερόμενος ως «αρχηγός» του κυκλώματος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται, λέγοντας ότι είχε ξεκινήσει νόμιμες διαδικασίες για την έκδοση άδειας ξηραντηρίου καπνού. Οπως είπε, δεν είχε καμία σχέση με το εργοστάσιο που τυλίχθηκε στις φλόγες τον περασμένο Ιούνιο κοντά στον επαρχιακό δρόμο Σίβηρης - Φούρκας και απέδωσε όλες τις πράξεις του στη νόμιμη επιχειρηματική δραστηριότητα που σκόπευε να ξεκινήσει. Από την πλευρά του, ο πρώην διοικητής του Τμήματος Ασφάλειας Κασσανδρείας, σύμφωνα με πληροφορίες, απέδωσε τις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε με το φερόμενο ως αρχηγό του κυκλώματος στη μακρόχρονη φιλία που τους συνδέει.
Οι συνομιλίες
Πάντως από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες προκύπτει ότι στην προσπάθεια να «κουκουλωθεί» η απόπειρα ανθρωποκτονίας Ρουμάνου με τον οποίο ο «αρχηγός» είχε προσωπικές διαφορές, συμμετείχε και άλλος υψηλόβαθμος αξιωματικός, ο οποίος υπηρετούσε στη Χαλκιδική και πλέον έχει μετατεθεί στην Κρήτη. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ένοπλη επίθεση που δέχτηκε ο Ρουμάνος ήταν παρών και ο ίδιος ο διοικητής του Τμήματος Ασφάλειας Κασσανδρείας:
Αστυνομικός: Αν δεν ήμουν εγώ, θα τον σκότωνες.
Αρχηγός: Μα αφού κρυβόταν πίσω από το κεφάλι σου. Κοίταξα, δεν είχε κόσμο απέναντι, δεν έκατσε η πιστολιά προς το δρόμο. Στην πίσω πλευρά του αυτοκινήτου, στο πλάι, πρόλαβε και έσκυψε το τσογλάνι.
Για το ρόλο που διαδραμάτισε ο υψηλόβαθμος αξιωματικός στο «κουκούλωμα» του συγκεκριμένου περιστατικού, ο «αρχηγός» λέει στις συνομιλίες: «Το ανέλαβε ο διευθυντής επάνω. Το υποβάθμισε λέγοντας ότι δεν ξέρουν ποιος πυροβόλησε και τέτοια...». Μάλιστα, ο «μεγάλος», όπως αποκαλείται στις συνομιλίες ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ, φέρεται να δίνει και κατευθύνσεις για το περιεχόμενο καταθέσεων για το συγκεκριμένο περιστατικό.

«Δωρεάν σουίτα»

Ερωτηματικά προκαλεί και η εμπλοκή του ονόματος αξιωματικού ο οποίος υπηρετεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΛΑΣ στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Ο διοικητής του Τμήματος Ασφάλειας Κασσανδρείας, συνομιλώντας με τον «αρχηγό», φαίνεται να κανονίζει δωρεάν διακοπές για το συνάδερφό του.

Αρχηγός: Φίλε μου...

Αστυνομικός: Για πες.

Αστυνομικός: Ακούς; Με πήραν τώρα τηλέφωνο, μου λέει ο διευθυντής, ο Λ. από τα πειθαρχικά συμβούλια...

Αρχηγός: Ναι;

Αστυνομικός: Λέω να τα μας, πάλι εδώ.

Αρχηγός: Ναι.

Αστυνομικός: Αυτός που είναι στα συμβούλια ο πρώτος.

Αρχηγός: Και;

Αστυνομικός: Του λέω ''λέγε''. Εγώ λέω έγινε ζημιά. Μου λέει ''θέλω ένα δωμάτιο να έρθω για δύο ημέρες με την οικογένεια σήμερα''. Του λέω ''όχι δωμάτιο, σουίτα''. Θα τα κανονίσουμε να πληρώσουμε εμείς, δε θα τον βάλω να πληρώσει.

Αρχηγός: Ναι, ναι.

Αστυνομικός: Ετσι; Εντάξει; Θα τον βάλουμε, έτσι, φίλε. Εγινε;

Αρχηγός: Ναι. Σουίτα, μάσες χάψες, όλα πληρωμένα. Εντάξει;

Αστυνομικός: Εγινε, φίλε. Αντε, αδερφέ μου.

Αρχηγός: Αντε, κανόνισε.

απο ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΓΓΕΛΟΦΟΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: