Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

ΚΑΥΤΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ

Η άδεια δόθηκε στα τέλη Αυγούστου, με το θέμα να εισάγεται εκτάκτως στο νομαρχιακό συμβούλιο Χαλκιδικής, παρά την αντίθεση της αντιπολίτευσης, όπως είπε στο «Εθνος» ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος του Ν.Σ. Αργύρης Λαφαζάνης. Μετά τις αποκαλύψεις, ο νομάρχης Χαλκιδικής Αστέριος Ζωγράφος, όπως είπε χθες στο «Εθνος», ζήτησε την παραίτηση του 40χρονου αντινομάρχη, που εμπλέκεται στην όλη υπόθεση.
Από την ίδια δικογραφία προκύπτει επίσης ότι ο αρχηγός του κυκλώματος, ιδιοκτήτης εταιρείας σεκιούριτι, έδωσε ποσό 12.000 ευρώ σε υπαλλήλους της ΔΕΗ, προκειμένου να εξασφαλίσει την τροφοδοσία με ηλεκτρικό ρεύμα του παράνομου εργοστασίου παραγωγής λαθραίων τσιγάρων σε περιοχή κοντά στις Αγροτικές Φυλακές της Κασσάνδρας.
Για τους τέσσερις αστυνομικούς, πέρα από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν για την εμπλοκή τους στο εγκληματικό κύκλωμα, έχουν προκύψει στοιχεία και για άλλα αδικήματα. Γι’ αυτόν τον λόγο και αυτό το τμήμα της δικογραφίας έχει διαβιβαστεί επίσης στον εισαγγελέα Εφετών, ώστε να υπάρξει παραπέρα διερεύνηση.
Η έγκριση της άδειας από τη Νομαρχία Χαλκιδικής για την εγκατάσταση ξηραντηρίου καπνού στην περιοχή της Αθύτου, σε μια απόσταση μερικών χιλιομέτρων από το παράνομο «εργοστάσιο», έχει μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών και ιδιαίτερα οι διαδρομές που ακολουθήθηκαν και τα δικαιολογητικά που χρησιμοποιήθηκαν και έγιναν αποδεκτά.
Τηλεφωνικές συνομιλίες
Οι διάλογοι που «καίνε»...
Στις τηλεφωνικές συνομιλίες, οι οποίες καταγράφηκαν με εισαγγελική άδεια, ο αντινομάρχης φέρεται να ενημερώνει σε τηλεφωνική συνομιλία τον ίδιο τον εγκέφαλο της σπείρας μετά την απόφαση:
Αντινομάρχης:
«Πρώτο θέμα έγινε στο νομαρχιακό συμβούλιο. Η αντιπολίτευση με τη συμπολίτευση σκοτώθηκε για πάρτη σου».
Αρχηγός: «Αλλά είχαμε τον φίλο τον... που τα τακτοποίησε, έτσι;». Από τη συνομιλία φέρεται επίσης ο αντινομάρχης να έχει πάρει ως προκαταβολή 10.000 ευρώ και μετά την έγκριση της άδειας να κανονίζεται πώς θα του δοθούν και τα υπόλοιπα 30.000 ευρώ. Σε άλλη συνομιλία ο αντινομάρχης ενημερώνει τον «αρχηγό» για όλες τις φάσεις έκδοσης της άδειας, που την είχε αναλάβει ο ίδιος:
«Πρέπει να τελειώσω με την Πολεοδομία. Πρέπει να πάω να πάρω απόφαση νομάρχη.
Καταλαβαίνεις τι θα πει απόφαση νομάρχη, έτσι; Απόφαση νομάρχη είναι όπως τ’ ακούς, απόφαση νομάρχη. Να τον βάλω να υπογράψει μετά την εισήγηση και το νομαρχιακό που περάσαμε και να πάω να τελειώνω με την Πολεοδομία...». «Μου είπες θα τον ζορίσεις τον άλλον και εγώ τον ζόρισα να ξέρεις...» ακούγεται να λέει στη συνέχεια ο αντινομάρχης.

Απο το ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: