Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ

Τη Δευτέρα αναμένεται να κατατεθεί το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πέντε πρώην υπουργών της Νέας Δημοκρατίας, σε σχέση με την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.
Όπως συμβαίνει συνήθως θα υπάρχουν περισσότερα τους ενός πορίσματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ προσανατολίζεται στην πρόταση παραπομπής των τριών υπουργών που έχουν υπογράψει κυβερνητικές αποφάσεις σχετικές με την υπόθεση (Α. Κοντός, Π. Δούκας, Ε. Μπασιάκος), ενώ προβληματισμός επικρατεί σε σχέση με τους άλλους δύο εγκαλούμενους, τον Θ. Ρουσόπουλο και τον Γ. Βουλγαράκη.
Σε εντοπισμό πολιτικών κυρίως, ευθυνών προσανατολίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το ζήτημα των ποινικών ευθυνών αναγνωρίζεται ως περίπλοκο, ενώ ο ΛΑΟΣ αναμένεται...

 να προτάξει το δεδομένο της παραγραφής των όποιων αδικημάτων, καταλογίζοντας ωστόσο τις ουσιαστικές ευθύνες ενός εκάστου των υπουργών που υπέγραψαν τις επίμαχες αποφάσεις. Οι επιλογές του ΚΚΕ δεν έχουν γίνει γνωστές.
Ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής, Δ. Τσιρώνης, σε συνομιλία που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, εξέφρασε τον δισταγμό των βουλευτών για παραπομπή υπουργών στο ακροατήριο «χωρίς δεμένη υπόθεση».
ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: