Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

ΕΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΙΩΞΗΣ..ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑ

Σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, αποφασίστηκε, σε μυστική σύσκεψη που έγινε στις αρχές της εβδομάδας, η σύσταση και λειτουργία ενός τμήματος δίωξης του Βασίλη Παλαιοκώστα.
Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα “Βραδυνή”, στην σύσκεψη συμμετείχαν αξιωματικοί που θα το στελεχώσουν και αλλά και εκείνοι που θα επιλέξουν το προσωπικό που θα υλοποιήσει τα αστυνομικά σχέδια.
Για πρώτη φορά μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα οι διωκτικές αρχές έχουν γίνει αποδέκτες..
 συγκεκριμένων πληροφοριών για τις κινήσεις του διαβόητου καταζητούμενου, οι οποίες φαίνεται με κάποιο τρόπο να έχουν επιβεβαιωθεί, γι αυτό κρίθηκε σκόπιμη και άμεση η αξιοποίησή τους. Οι αστυνομικοί έχουν διαπιστώσει μικρές οικονομικές κινήσεις με χρήματα που προέρχονται από τα λύτρα της απαγωγής του βιομηχάνου Κώστα Μυλωνά, στην οποία συμμετείχε ο αδερφός του, και δεν έχουν βρεθεί. Άλλωστε από εκείνα τα χρήματα δεν έχουν εντοπιστεί περίπου 5.000.000 ευρώ, τα οποία όπως εκτιμούσαν τότε οι αστυνομικοί ήταν το «μερίδιο» του Νίκου Παλαιοκώστα από την απαγωγή.
Χαρτονομίσματα, που είχαν προσημειωθεί από τους αστυνομικούς, έχουν σπαταληθεί σταδιακά σε Άρτα, Τρίκαλα και Θεσσαλονίκη, για μικρές αγορές από καταστήματα ψιλικών και πρατήρια υγρών καυσίμων. Να σημειωθεί ότι η τελευταία φορά που οι αστυνομικοί έφθασαν κοντά στον Βασίλη Παλαιοκώστα ήταν στο ανεπανάληπτο τετ α τετ, αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής, στο Αλεποχώρι. Ήταν το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας στις 13 Απριλίου του 2009, όταν κατάφερε να διαφύγει μέσα από βροχή αστυνομικών πυροβολισμών, για την ακινητοποίηση του οχήματος όπως υποστήριζαν οι αστυνομικοί. Ο ίδιος είχε άλλη άποψη για αυτή την «συνάντηση» με τους αιώνιους διώκτες του, σε επιστολή που έστειλε μαζί με το αποτύπωμα του και δημοσιεύτηκε στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» στις 31 Ιανουαρίου 2010, περιέγραψε εκείνη τη σκηνή ως εξής:»Από το ξεκίνημα των όσων περιγράφω μέχρι να διανύσω με το τζιπ 20-30 μέτρα μέσα στο στενό, σφαίρες χόρευαν στην καμπίνα του αυτοκινήτου. Οι τύποι άνοιξαν ομαδόν πυρ κατά ριπάς με τα υποπολυβόλα και τα πιστόλια, σημαδεύοντας στο ψαχνό».

Το… Τμήμα Δίωξης, θα αποτελείται από ανώτατους και ανώτερους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, της Ασφάλειας Αττικής και Θεσσαλονίκης, της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, των Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας Τρικάλων, Λιβαδειάς, Άρτας, Κορίνθου και Κατερίνης. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του, μετά από εκείνη την επιστολή στην Ελευθεροτυπία και το υστερόγραφο «τα όπλα έχουν σκουριάσει», έχουν και αντιτρομοκρατικό χαρακτήρα, αφού φαίνεται πως είχε επαφές με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου για κάποιες τουλάχιστον προμήθειες οπλισμού.
ΑΠΟ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟ ΣΤΕΚΙ






Δεν υπάρχουν σχόλια: