Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΑΙΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ;

Προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν ενδεχόμενες «σχέσεις» που διατηρούσαν και άλλοι αστυνομικοί -εκτός των τεσσάρων που συνελήφθησαν- με τα μέλη του κυκλώματος που είχε στήσει εργοστάσιο παρασκευής λαθραίων τσιγάρων στη Χαλκιδική διατάχθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης.

Εντολή στους «αδιάφθορους»

Ο αρμόδιος εισαγγελέας ο οποίος εποπτεύει την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλάδας ενημερώθηκε ήδη για το περιεχόμενο της δικογραφίας που σχηματίστηκε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και διαβίβασε σχετική παραγγελία στους «αδιάφθορους». Στο επίκεντρο της έρευνας θα τεθεί η διαδικασία που ακολουθήθηκε για την άδεια εγκατάστασης ξηραντηρίου καπνού που εκδόθηκε από τη νομαρχία Χαλκιδικής, καθώς και στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία τα μέλη του κυκλώματος διατηρούσαν σχέσεις και με άλλους αστυνομικούς.

Στο μεταξύ, χτες παραδόθηκε στις δικαστικές αρχές άλλο ένα άτομο το οποίο φέρεται να συμμετείχε στο κύκλωμα που εξαρθρώθηκε από τις αστυνομικές αρχές. Μάλιστα, ο άνδρας ήδη απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος, χωρίς χρηματική εγγύηση, καθώς φέρεται να είχε περιφερειακό ρόλο. Για την ίδια υπόθεση είχαν συλληφθεί συνολικά 20 άτομα, ενώ φέρονται να εμπλέκονται άλλα πέντε τα οποία αναμένεται να κληθούν από τον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση και σε περίπτωση που δεν εμφανιστούν θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ-ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: