Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΠΟΛΑΡΗ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Εδώ και μία εβδομάδα, όλη η βόρεια Ελλάδα έχει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και οι πολίτες δεν μπορούν να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης για να ζεσταθούν.
Ωστόσο, το κύριο πρόβλημα παραμένει η εξαιρετικά υψηλή τιμή του πετρελαίου, που αναμένεται να φτάσει τα 75 λεπτά το λίτρο. Πρόκειται για παραβίαση κάθε έννοιας ισότητας σε βάρος των κατοίκων της Βόρειας Ελλάδας.
Είναι αδύνατο ν’ αντέξει ο πολίτης της Μακεδονίας και της Θράκης αυτήν τη βαριά φορολογία,
 αφού είναι γνωστό πως ο χειμώνας στο βορρά διαρκεί περισσότερο και οι θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες. Εκτός από τα νοικοκυριά, πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι επιχειρήσεις, καθώς η οικονομική κρίση πλήττει περισσότερο το Βορρά.
Επίσης να τονίσω πως η πολιτική επιδότησης των νοικοκυριών, δεν κρίνεται ως αποδεκτή λύση. Ζητούμε δίκαιη τιμή εκκίνησης κι όχι ελεημοσύνη.
Η κυβερνητική προσπάθεια, για να γίνει αποδεκτή, πρέπει να εμφανίζεται πραγματικά ισόνομη ως προς τους πολίτες της Βόρειας Ελλάδας και τις διαφορετικές συνθήκες που ζουν. Δε δεχόμαστε φόρους που θεσπίζονται με βάση γεωγραφικά κριτήρια.
Οι θέσεις μου αυτές αποτελούν και το περιεχόμενο των επιστολών που απέστειλα προς τον υπουργό οικονομικών, κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου και περιφερειακής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: