Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΛΕΦΤΕΣ, ΑΣΤΥΝΟΜΟΙ ΚΑΙ "ΓΑΛΑΖΙΟΙ"


Κανονική μαφία, με κορμό μια εγκληματική οργάνωση, συμμετοχή πρωτοκλασάτων αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή, καθώς και εμπλοκή παραγόντων της «γαλάζιας» διοίκησης της νομαρχίας, είχε στηθεί στη Χαλκιδική τα τελευταία χρόνια.Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται μετά την εξάρθρωση από την ΕΛ.ΑΣ. και το ΣΔΟΕ του κυκλώματος παραγωγής και διακίνησης λαθραίων τσιγάρων και τη σύλληψη μέχρι τώρα 20 ατόμων.  

Το άντρο της οργάνωσης η «μπλε αποθήκη». Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται μετά την εξάρθρωση από την ΕΛ.ΑΣ. και το ΣΔΟΕ του κυκλώματος παραγωγής και διακίνησης λαθραίων τσιγάρων και τη σύλληψη μέχρι τώρα 20 ατόμων. Την έρευνα διενεργούν χωριστά ο αρμόδιος εισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης, η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και το ΣΔΟΕ. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., που κάλυπταν τις εγκληματικές ενέργειες, δεν δίσταζαν ακόμη και να «στήνουν» δικογραφίες για να κουκουλώσουν δολοφονική επίθεση του «αρχηγού»...

Ο αντινομάρχης Διονύσης Αριστοτελίδης, σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, είχε πάρει μίζα 40.000 ευρώ από τον επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης.Ηδη ένας αντινομάρχης, ο Διονύσης Αριστοτελίδης, που μέχρι πρότινος φερόταν να είναι και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης του Π. Ψωμιάδη στη Χαλκιδική, υποχρεώθηκε σε παραίτηση στις αρχές της εβδομάδας.

Αυτό έγινε μετά τις αποκαλύψεις, σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, ότι είχε πάρει μίζα 40.000 € από τον επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης για να προχωρήσει στην έγκριση άδειας μονάδας συσκευασίας και τυποποίησης καπνού στην Αθυτο Χαλκιδικής, η οποία θα χρησιμοποιούνταν ως προκάλυμμα για το παράνομο εργοστάσιο παραγωγής λαθραίων τσιγάρων που λειτουργούσε ήδη σε περιοχή των Αγροτικών Φυλακών της Κασσάνδρας Χαλκιδικής.

Η «μπλε αποθήκη»

Η λεγόμενη «μπλε αποθήκη της Αθύτου» ανήκει σε «γαλάζιο» νομαρχιακό σύμβουλο, από τον οποίο και νοικιάστηκε, ενώ ο τρόπος που εισήχθη και εγκρίθηκε η άδεια στο άψε-σβήσε και εκτός ημερήσιας διάταξης (στις 30-8-2010) από τη «γαλάζια» πλειοψηφία στο νομαρχιακό συμβούλιο αποτελεί σκάνδαλο.

Κι όλα αυτά ενώ Χαλκιδική και Κασσάνδρα βοούσαν..
 για τον χορό των παρανόμων και τη δράση του «αρχηγού» Χ.Μ. Η «γαλάζια» πλειοψηφία έκλεισε τ' αυτιά της σε όσα αποκαλυπτικά είπαν οι νομαρχιακοί σύμβουλοι του ΠΑΣΟΚ Ελένη Τριανταφύλου και Αργύρης Λαφαζάνης (είναι και βουλευτής), όπως προκύπτουν από τα ηχογραφημένα πρακτικά. Ο Αργ. Λαφαζάνης εξέφραζε την έκπληξή του για το γεγονός ότι η αίτηση είχε κατατεθεί μόλις την προηγούμενη μέρα και η «γαλάζια» διοίκηση την έφερνε για έγκριση τόσο γρήγορα, επισημαίνοντας ότι και μόνο αυτό κάνει τον ίδιο και τους συναδέλφους του της αντιπολίτευσης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Την προώθηση της έγκρισης της άδειας στο Νομαρχιακό ανέλαβε ο αντινομάρχης Δ. Αριστοτελίδης, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν στη δική του αρμοδιότητα. Επλεκε μάλιστα το εγκώμιο του επιχειρηματία Χ.Μ., ο οποίος όπως αποδείχθηκε ήταν ο «αρχηγός» και με τον οποίον, όπως προκύπτει από τις τηλεφωνικές καταγραφές που έγιναν με την άδεια της Εισαγγελίας και περιλαμβάνονται στη δικογραφία, διατηρούσε ιδιαίτερες σχέσεις και είχε αναλάβει σε χρόνο-ρεκόρ την έγκριση από το Ν.Σ. και άλλες υπηρεσίες, παίρνοντας μίζα 40.000 €. Ο ίδιος ο αρχηγός της οργάνωσης ακούγεται να λέει σε αστυνομικούς και συνεργάτες του ότι η έκδοση της άδειας θα χρειαζόταν ίσως και 1,5 χρόνο και ο αντινομάρχης πέτυχε να το κάνει μέσα σε λίγες μέρες.

Το «ρουσφέτι»

Είναι με τον Ψωμιάδη δεύτερος στην Περιφέρεια

Ο στενός συνεργάτης του, διοικητής του αστυνομικού τμήματος Κασσανδρείας Ι. Τ., που ήλεγχε ολόκληρη τη χερσόνησο της Κασσάνδρας και είχε ιδιαίτερες σχέσεις και με πολιτικούς παράγοντες, ακούγεται σε τηλεφωνική συνομιλία (27-8-2010) να λέει στον «αρχηγό» να μεταφέρει στον αντινομάρχη Δ. Αριστοτελίδη πως θα είναι αντιπεριφερειάρχης με τον Π. Ψωμιάδη.

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ: «Να ξέρεις ο Αριστοτελίδης 99,9% είναι με τον Ψωμιάδη δεύτερος».

ΑΡΧΗΓΟΣ: «Α, εντάξει, μια χαρά».

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ: «Να του το πεις, να το ξέρει. Εγινε αδελφέ μου;».

ΑΡΧΗΓΟΣ: «Εγινε, έγινε».

Τελικά όμως ο Π. Ψωμιάδης «έκοψε» τον Αριστοτελίδη και όρισε ως υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, περίπου τρεις εβδομάδες μετά, τον άλλο αντινομάρχη, Γιάννη Γιώργο.

Ηδη ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Κασσανδρείας προφυλακίσθηκε. Για τον διοικητή της Ασφάλειας Πολυγύρου Γ.Τ. θα αποφασίσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, μετά τη διαφωνία που υπήρξε μεταξύ του εισαγγελέα και του ανακριτή. Για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος και του υποδιοικητή του Α. Τ. Κασσανδρείας, καθώς και του αστυνομικού αδελφού του που υπηρετεί στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Για άλλους δύο, έναν αστυνομικό διευθυντή που υπηρετεί στη Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και έναν αστυνομικό υποδιευθυντή που έχει μετατεθεί και υπηρετεί στην Κρήτη, η δικογραφία μεταβιβάστηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης.

«Καθάριζαν» όσους φοβούνταν πως θα μιλήσουν

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος του διοικητή του Α. Τ. Κασσανδρείας για το κουκούλωμα απόπειρας δολοφονίας Ρουμάνου από τον «αρχηγό».

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ: «Αν δεν ήμουν εγώ θα τον σκότωνες».

ΑΡΧΗΓΟΣ: «Μα αφού κρυβόταν πίσω από το κεφάλι σου. Κοίταξα, δεν έκατσε η πιστολιά. Στην πίσω πλευρά του αυτοκινήτου πρόλαβε και έσκυψε το τσογλάνι».

Διευθυντής της ΕΛΑΣ από πιο... πάνω ανέλαβε να «κουκουλώσει» την απόπειρα, εμφανίζοντας ότι «δεν ξέρουν ποιος πυροβόλησε». Ο ίδιος ο διοικητής του Α.Τ. Κασσανδρείας τηλεφωνούσε από σουίτα ξενοδοχείου-ριζόρτ της Αναβύσσου, ζητώντας παράλληλα από τον «αρχηγό» να κανονίσει δωρεάν διακοπές και για αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. (από τα... πειθαρχικά συμβούλια) στη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ: «Εγώ λέω έγινε ζημιά. Μου λέει θέλω ένα δωμάτιο να έρθω με την οικογένεια σήμερα. Του λέω όχι δωμάτιο, σουίτα. Θα τα κανονίσουμε να πληρώσουμε εμείς...»

ΑΡΧΗΓΟΣ: «Ναι, σουίτα, όλα πληρωμένα».

Το 2009 είχαν δώσει στοιχεία οι Γερμανοί

Από τις αρχές του 2009 οι γερμανικές τελωνειακές αρχές είχαν πληροφόρηση για τη λειτουργία του παράνομου εργοστασίου λαθραίων τσιγάρων και είχαν ενημερώσει τις αντίστοιχες ελληνικές.

Παρ' όλα αυτά το εργοστάσιο που λειτουργούσε καμουφλαρισμένο από μια φάρμα με άλογα στην περιοχή Κελί της Κασσάνδρας δεν είχε γίνει δυνατό να εντοπιστεί μέχρι που στις αρχές Ιουνίου άρπαξε φωτιά και καταστράφηκε, αφήνοντας όμως πίσω πολλά στοιχεία. Το ίδιο διάστημα οι γερμανικές αρχές παρέδωσαν νέα στοιχεία, ακόμη και ονόματα και κινητά τηλέφωνα των μελών του κυκλώματος...

Χρίστος Τελίδης-ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: