Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

κ. ΠΟΛΙΤΑ ΤΩΝ 30 ΗΜΕΡΩΝ, ΕΜΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Μετά από 4 χρόνια πλήρους απραξίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χαλκιδικής σχετικά με τα απαραίτητα για το Δήμο μας έργα αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής μας, είδαμε χθες ένα δελτίο τύπου που υπογράφεται από το Νομάρχη και στο οποίο χρησιμοποιούνται απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί για τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου και προσωπικά εμού του ιδίου. Του απαντώ λοιπόν τα εξής:
1. Ως νέος δημότης του Δήμου μας, μόλις 30 ημερών, δεν γνωρίζει ότι πάντοτε σε όλες τις προεκλογικές περιόδους τηρείται από τους υποψηφίους Δημάρχους ένα υψηλό επίπεδο πολιτικής αντιπαράθεσης, δίχως ακρότητες, τραμπουκισμούς και απρόκλητες επιθέσεις.

Δεν πρόκειται να ακολουθήσω τέτοια τακτική ακόμη και αν κάποιοι πορευθούν έτσι μέχρι τις εκλογές.
2. Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ορισμένοι συνδημότες μας με τις δασικές αρχές και για τις λύσεις που υπάρχουν, ενημερώσαμε έγκαιρα τις τοπικές κοινωνίες σε συνελεύσεις που έγιναν προ διετίας περίπου. Βρισκόμαστε πάντοτε στο πλευρό τους και επιδιώκουμε να επιλυθεί οριστικά και το θέμα των δασικών χαρτών. Για το λόγο αυτό είχα προ δεκαημέρου τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, Βουλευτή Χαλκιδικής κ. Ιωάννη Δριβελέγκα, από τον οποίο ενημερώθηκα και στον οποίο εξέθεσα τις απόψεις μου. Το ίδιο θα έπρεπε να κάνουν και όσοι σήμερα εμφανίζονται να ενδιαφέρονται για το συγκεκριμένο ζήτημα αν και θα μπορούσαν, από τη θέση που ακόμη κατέχουν, να είχαν κινηθεί έγκαιρα και πιο ενεργά τα προηγούμενα χρόνια.
3. Είναι φανερή η προσπάθεια να δημιουργηθεί εσπευσμένα ένα πεδίο αντιπαράθεσης με τη Δημοτική Αρχή προκειμένου να στραφούν γρήγορα οι προβολείς της δημοσιότητας από την υπόθεση της συμμορίας των παράνομων τσιγάρων που ταλανίζει το Νομό μας σε κάποιο άλλο θέμα. Τα όσα είδαν τις προηγούμενες ημέρες το φως της δημοσιότητας και τα όσα ενδεχομένως θα ακολουθήσουν αποτελούν για τον τόπο μας δυσφήμιση και για όσους εμπλέκονται ντροπή και αίσχος. Ο κόσμος βλέπει, γνωρίζει και κρίνει.
Είμαι πάντοτε ανοιχτός σε όποιον επιθυμεί έναν πολιτισμένο και ουσιαστικό διάλογο για τα θέματα που απασχολούν το νέο Δήμο μας.
Πολύγυρος 6/10/2010

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
και επικεφαλής του συνδυασμού
“ΠΡΩΤΟΣ ΔΗΜΟΣ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”




Δεν υπάρχουν σχόλια: