Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ Ο.Ε.Κ

"Ξεκλειδώνουν" από τον Φεβρουάριο του 2011 τα προγράμματα του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας για στεγαστικά δάνεια, επιδότηση ενοικίου και παροχές, με νέα, "εξορθολογισμένα" κριτήρια χορήγησης
Παράλληλα, θα αρχίσει η σταδιακή κάλυψη των υποχρεώσεων του οργανισμού για τα δάνεια που είχαν δρομολογηθεί μέχρι τις 9 Ιουλίου του 2010, καθώς και η καταβολή του επιδόματος ενοικίου σε όλους τους δικαιούχους που δεν το έχουν λάβει. Επιπλέον, ο ΟΕΚ στοχεύει να αναπτύξει έναν μηχανισμό είσπραξης των οφειλών των δικαιούχων, σε συνδυασμό με πρόβλεψη για τη ρύθμιση των δανείων που βρίσκονται σε καθυστέρηση αποπληρωμής, με ιδιαίτερη μέριμνα για τους ανέργους.
Τα παραπάνω αποφασίστηκαν σε σύσκεψη.....
 του διοικητικού συμβουλίου του ΟΕΚ με τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλη Κεγκέρογλου (φωτογραφία) με αντικείμενο την αναμόρφωση, τον εξορθολογισμό και την επανέναρξη των προγραμμάτων του οργανισμού. Τα νέα προγράμματα του ΟΕΚ θα δημοσιοποιηθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου και θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από την 1η Φεβρουαρίου 2011.



Τι θα πρέπει να ολοκληρωθεί

Στη σύσκεψη αποφασίστηκαν οι άξονες της νέας πολιτικής στεγαστικής συνδρομής, με στόχο την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων. Στο πλαίσιο αυτό, μέχρι τον Ιανουάριο θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί:



•η διαδικασία επανεξέτασης των κριτηρίων χορήγησης των παροχών

•ο εξορθολογισμός όλων των δανειοδοτικών προγραμμάτων

•η ηλεκτρονική παρακολούθηση της πορείας των αιτήσεων

•η ηλεκτρονική διασύνδεση του ΟΕΚ με τους συναρμόδιους φορείς (ΙΚΑ -ΟΑΕΔ - ΔΟΥ)

•η συγκρότηση εθνικού δημοτολογίου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων και την ενίσχυση της διαφάνειας.

Τέλος, μέσα στον Ιανουάριο θα γίνει γνωστός ο προγραμματισμός του οργανισμού για την κατασκευή νέων οικισμών εργατικών κατοικιών με σύγχρονες προδιαγραφές.

Τα προγράμματα χορήγησης παροχών σε δικαιούχους της Εργατικής Κατοικίας, η παροχή πάσης φύσεως δανείων, στεγαστικών και επισκευαστικών, καθώς και η επιδότηση ενοικίου, είχαν διακοπεί από τον περασμένο Ιούλιο, όταν ο τότε υπουργός Εργασίας Α. Λοβέρδος διαπίστωσε ότι "η προηγούμενη κυβέρνηση άφησε τον ΟΕΚ με αποθεματικά 250 εκατ. ευρώ, έναντι δεσμεύσεων για προγράμματα ύψους 600 εκατ. ευρώ".
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ



.

Δεν υπάρχουν σχόλια: