Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

ΒΗΜΑ: Ο ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑΣ ΗΤΑΝ Ο ΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ ΤΗΣ ΒΟΜΒΑΣ ΣΤΟΝ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ

«Ο Παλαιοκώστας έφερε τη βόμβα»
Ενα αποτύπωμα οδήγησε στον κακοποιό, όπως αποκαλύπουν από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το δέμα που σκότωσε τον υπασπιστή τού τότε υπουργού.
24 Ιουνίου 2010, απόγευμα: η έκρηξη παγιδευμένου δέματος στον 7ο όροφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη άφησε πολλούς έκπληκτους. Αρμόδιοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι βρήκαν αποτύπωμα του Β. Παλαιοκώστα.

24 Ιουνίου 2010, απόγευμα: η έκρηξη παγιδευμένου δέματος στον 7ο όροφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη άφησε πολλούς έκπληκτους. Αρμόδιοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι βρήκαν αποτύπωμα του Β. Παλαιοκώστα (επάνω δεξιά) «O Βασίλης Παλαιοκώστας ήταν ο μεταφορέας της βόμβας με στόχο τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η οποία σκότωσε τον αστυνομικό Γιώργο Βασιλάκη»: αυτή η δήλωση«βόμβα» προς «Το Βήμα» ανήκει σε ανώτατο αξιωματούχο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. «Η δολοφονία του αξιωματικού Γιώργου Βασιλάκη......
 με το δέμα-βόμβα που εξερράγη στον 7ο όροφο του μεγάρου της λεωφόρου Κατεχάκη έχει ουσιαστικά εξιχνιαστεί! Μεταφορέας της βόμβας ήταν ο κακοποιός Βασίλης Παλαιοκώστας, ο οποίος άθελά του άφησε αποτύπωμα στον εξωτερικό φάκελο του δέματος.Βρέθηκε με τη χρήση ειδικών χημικών ουσιών σε ένα μεγάλο κομμάτι χαρτιού του φακέλου που απέμεινε από την ισχυρή έκρηξη. Εχουμε ακόμη σαφείς ενδείξεις και πληροφορίες για τον κατασκευαστή του εκρηκτικού μηχανισμού που σκότωσε τον υπασπιστή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αλλά και για το συνολικό σχέδιο της επίθεσης. Φοβόμαστε ότι ίσως από την ίδια ομάδα υπάρξει και άλλο χτύπημα».
Αυτό αναφέρει μιλώντας προς «Το Βήμα» ο ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ο οποίος παρακολουθεί όλους τους φακέλους ενόπλων επιθέσεων που έχουν σημειωθεί από τη νέα γενιά τρομοκρατών τους τελευταίους μήνες. Η δήλωσή του φαίνεται να επιβεβαιώνει σχετικό δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής» στις 26 Σεπτεμβρίου για την εμπλοκή γνωστού ποινικού στην αποστολή του δέματος-βόμβα. Οπως συμπληρώνει μάλιστα ο ίδιος, «είναι η πρώτη φορά στην 35χρονη ιστορία του εγχώριου αντάρτικου πόλης που υπάρχει τόσο εμφανής εμπλοκή ποινικού σε μια αιματηρή επίθεση».
Η έκρηξη βόμβας σημειώθηκε το απόγευμα της 24ης Ιουνίου από δέμα που είχε σταλεί στο γραφείο του κ. Μ.Χρυσοχοΐδη στο Κολωνάκι και το οποίο μεταφέρθηκε στο υπουργείο χωρίς να υπάρχει ενδιαμέσως κανείς έλεγχός του. Σε κείμενο που εστάλη 15 ημέρες αργότερα στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» υπάρχουν αναφορές στον τρόπο συσκευασίας και αποστολής του δέματος. Εφερε μάλιστα την υπογραφή «Θανάσης Κλάρας», το πραγματικό όνομα δηλαδή του καπετάνιου του ΕΛΑΣ Αρη Βελουχιώτη, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ανάληψη ευθύνης από συγκεκριμένη οργάνωση.
Σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματούχους, «είχαμε σειρά διασταυρωμένων πληροφοριών ότι τους τελευταίους μήνες ο Βασίλης Παλαιοκώστας είχε αναπτύξει στενές σχέσεις με δύο-τρεις γνωστούς αντιεξουσιαστές και ουσιαστικά προχωρούσαν σε από κοινού ενέργειες. Οταν όμως εντοπίστηκε το αποτύπωμά του σε υπόλειμμα χαρτιού από τον φάκελο, βρεθήκαμε προ εκπλήξεως. Ηταν προφανές ότι συμμετείχε στο σχέδιο επίθεσης με αυτόν τον τρόπο και ανέλαβε αυτός το μεγάλο ρίσκο να μεταφέρει το φονικό δέμα. Φαίνεται, τη στιγμή της παράδοσής του, μέσα στο καλοκαίρι, απέφυγε να φορέσει γάντια για να μην κινήσει υποψίες στο ταχυδρομικό γραφείο. Εκεί πιθανολογούμε ότι έκανε έναν αδέξιο χειρισμό και ακούμπησε με το χέρι του τον φάκελο». Ως σήμερα πάντως ο Β. Παλαιοκώστας δεν είχε συμμετάσχει ποτέ σε δολοφονική επίθεση και αυτό του αναγνωριζόταν και από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. πάντως αποδίδουν την κατασκευή του εκρηκτικού μηχανισμού σε άτομο του αντιεξουσιαστικού χώρου το οποίο έχει επαφή με άλλους υπόπτους που έχουν κεντρικό ρόλο στην οικονομική υποστήριξη των ενόπλων ομάδων αλλά διατηρούν επαφές και με άλλους ποινικούς.

Οι σχέσεις του με τις ένοπλες οργανώσεις

1995-1996 Πρώτες πληροφορίες ότι ο Παλαιοκώστας και στενός συνεργάτης του έχουν επαφές με τον αντιεξουσιαστικό χώρο και με πρώην μέλη της οργάνωσης «Αντικρατική Πάλη».



2001 Αντιεξουσιαστές βοηθούν τον κακοποιό Κ. Πάσσαρη να αποδράσει από τις Φυλακές Κορυδαλλού και σχεδιάζουν μαζί του επίθεση σε φυλακές για την απόδραση του Παλαιοκώστα.
2001-2006 Καταγεγραμμένες επαφές του με αντιεξουσιαστές σε σωφρονιστικά ιδρύματα.
2007 Στις 31 Αυγούστου καταγγέλλεται κλοπή δύο αυτοκινήτων από κατοικία στην Ανάληψη Θεσσαλονίκης. Το ένα βρέθηκε έναν χρόνο αργότερα στην κατοχή του Παλαιοκώστα, το άλλο διαπιστώθηκε ότι εχρησιμοποιείτο από μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα».



2008 Στενή συνεργασία του Β. Παλαιοκώστα με δύο αντιεξουσιαστές από τη Θεσσαλονίκη στην απαγωγή του επιχειρηματία κ. Γ. Μυλωνά. Αντιεξουσιαστές επισκέπτονται τον έγκλειστο κακοποιό στον Κορυδαλλό.
2009 Μετά τη δεύτερη απόδρασή του (Φεβρουάριος) προκύπτει από τηλεφωνικές παρακολουθήσεις ότι συνεννοείται με αντιεξουσιαστές για τη μεταφορά όπλων από την Κρήτη.
2010 Σε επιστολή του σε απογευματινή εφημερίδα καταγγέλλει απόπειρα δολοφονίας του τον Απρίλιο από αστυνομικούς στο Αλεποχώρι και κάνει επικριτικά σχόλια για τον τότε υπουργό κ. Μ. Χρυσοχοΐδη.

Κλέφτης-φαντομάς

Γεννήθηκε το 1966 στο Μοσχόφυτο Τρικάλων.Από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 μαζί με τον αδελφό του Νίκο διαπράττει σειρά κλοπών και διαρρήξεων.Συνεργάζονται με τους Κ.Σαμαρά,Π.Κερεμίδη και Μ. Μακρυγιάννη.Το 1995 μαζί με τον αδελφό του προχωρεί στην απαγωγή του επιχειρηματία κ. Αλ. Χαΐτογλου. Συλλαμβάνεται και δραπετεύει τον Ιούνιο του 2006 με ελικόπτερο μαζί με τον Αλκέτ Ριζάι. Συλλαμβάνεται το καλοκαίρι του 2008, μετά την απαγωγή του επιχειρηματία κ. Γ. Μυλωνά.Δραπετεύει πάλι με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό τον Φεβρουάριο του 2009 και από τότε είναι άφαντος.








Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=1&artId=323778&dt=24/11/2010#ixzz16EYh2Uky

Δεν υπάρχουν σχόλια: