Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ-ΝΕΚΡΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΙΒΑΙΝΟΝΤΕΣ

Τραγικό θάνατο βρήκαν τα οκτώ μέλη του πληρώματος του ρωσικής κατασκευής μεταγωγικού αεροσκάφους που συνετρίβη λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο Τζίνα στο Καράτσι με προορισμό το Σουδάν.
Σύμφωνα με τις αρχές του Πακιστάν, ένας από τους τέσσερις κινητήρες του τύπου Ilyushin IL-76 αεροσκάφους έπιασε φωτιά στον αέρα. Ο κυβερνήτης επικοινώνησε με τον πύργο ελέγχου και ανέφερε ότι ήθελε να επιστρέψει, αλλά, δυστυχώς, δεν τα κατάφερε. Το αεροσκάφος συνετρίβη στο έδαφος, επάνω σε δύο υπό κατασκευή .....
κτίρια.
Από την τρομερή έκρηξη που ακολούθησε, προκλήθηκε μεγάλη πυρκαγιά που οι πυροσβεστικές δυνάμεις που κατέφτασαν στο σημείο, χρειάστηκαν περίπου τέσσερις ώρες να κατασβήσουν. Ένας εργάτης τραυματίστηκε καθώς το αεροπλάνο πέρασε πολύ κοντά σε κτίρια διαμερισμάτων όπου διαμένουν κυρίως απόστρατοι αξιωματικοί του ναυτικού του Πακιστάν. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Geo, οκτώ ως δέκα οικοδόμοι που πιστεύεται ότι κοιμούνταν στο ένα υπό κατασκευή κτίριο που διαλύθηκε αγνοούνται. Το τηλεοπτικό δίκτυο Express 24/7 έκανε λόγο για 10 νεκρούς, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για το ποιοι είναι.
Νοσοκομειακές πηγές αναφέρουν ότι τα πτώματα που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ήταν «εντελώς απανθρακωμένα και πέραν πάσης αναγνωρίσεως».
Το αεροσκάφος είχε φθάσει από τη Φουτζάιρα των ΗΑΕ, και μετέφερε στο Σουδάν 31 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας.
ΑΠΟ ΖΟΥΓΚΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: