Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Α.ΣΑΜΑΡΑΣ: ΟΠΟΙΟΣ ΦΕΥΓΕΙ ΝΑ ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ-ΝΤΟΡΑ: ΜΠΡΙΙΙΙΤΣ!!

Όποιος θέλει να στηρίξει την κυβέρνηση και την πολιτική του μνημονίου, να φύγει από τη ΝΔ αλλά να παραδώσει την έδρα του. Αυτό να αναμένεται να είναι το μήνυμα του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά κατά την κρίσιμη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, όπου εκτός από τον ίδιο, θα λάβουν το λόγο -για πρώτη φορά και εδώ και πολύ καιρό- και τα στελέχη.
Η συνεδρίαση της ΚΟ θα γίνει στις 12:00 το μεσημέρι και αναμένεται να είναι εκρηκτική. Ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος έχει μιλήσει για σχέδιο αποδυνάμωσης του κόμματος, θα επιχειρήσει να ανακόψει το «μαρτύριο της σταγόνας», με τις σταδιακές αποχωρήσεις, και να σταματήσει....
 το κλίμα εσωστρέφειας.
Ο κ. Σαμαράς θα αφήσει να εννοηθεί ότι όποιος δεν συμφωνεί με την πολιτική του κόμματος, καλό θα είναι να ξεκαθαρίσει την στάση του τώρα και να επιλέξει την πορεία του. Για όσους αποχωρήσουν, όπως και για όσους το έχουν κάνει ήδη, θα πει ότι είναι θέμα πολιτικής ηθικής να αφήσουν τις βουλευτικές έδρες στο κόμμα με το οποίο εξελέγησαν.

Έριδα για τις έδρες
Η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία την Πέμπτη το πρωί επισκέφθηκε τον πρόεδρο της Βουλής, συνομιλώντας με δημοσιογράφους, σήκωσε το γάντι και απάντησε στη Ρηγίλλης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να παραδώσουν τις έδρες. «Οι βουλευτές δεν είναι πιόνια και δεν λογοδοτούν παρά μόνον σε αυτούς που τους έφεραν στη Βουλή. Άρα, είναι υπόλογοι στον κόσμο που τους ψήφισε» σημείωσε.
«Εμείς εκλεχτήκαμε με σταυρό προτίμησης» και σύμφωνα με το άρθρο 60 του Συντάγματος οι βουλευτές εκπροσωπούν τον κόσμο τους, επανήλθε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας σε τηλεοπτική της συνέντευξη το βράδυ στον Alter. Χαρακτήρισε δε έντιμη και αντρίκεια στάση των βουλευτών να εξακολουθούν να δίνουν τη μάχη για τους ψηφοφόρους τους στη Βουλή.
Η Ντόρα Μπακογιάννη πρόσθεσε ότι δεν έχει καλέσει κανένα και πως δεν έχει στόχο των αριθμό των δέκα βουλευτών με τον οποίο μπορεί να συγκροτηθεί Κοινοβουλευτική Ομάδα. «Ποια θα ήταν η διαφορά;» αναρωτήθηκε.
Όσον αφορά στη στάση που θα κρατήσει ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Ηλείας Γ.Κοντογιάννη, ο ίδιος ήταν σαφής, ξεκαθαρίζει στο Βήμα: «Γιατί να παραδώσω την έδρα μου; Μήπως ανήκει στον κ. Σαμαρά; Ανήκει στον κ. Κ.Καραμανλή που με συμπεριέλαβε στον συνδυασμό και στον λαό της Ηλείας που με εξέλεξε».



Εκρηκτικό δυναμικό



Το λόγο στη συνεδρίαση της ΚΟ αναμένεται να πάρουν βουλευτές που θα εκφράσουν τη στήριξή τους στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά. Δεν αποκλείεται όμως το κλίμα να πυροδοτηθεί εάν μετά το «τελεσίγραφο» Σαμαρά, κάποιος βουλευτής διαχωρίσει τη θέση του από την επίσημη κατεύθυνση του κόμματος.
Σε κάθε περίπτωση, η Ρηγίλλης εκτιμά ότι είναι ελάχιστοι οι «πρόθυμοι να στηρίξουν την κυβερνητική πολιτική ή να ακολουθήσουν την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη». Στα κομματικά γραφεία πάντως κυκλοφορούσαν μέχρι την Πέμπτη δύο ονόματα βουλευτών που έχουν πολιτικές σχέσεις με την Ντόρα Μπακογιάννη και χαρακτηρίζονταν ως «επίφοβα προς αποχώρηση».



Στην συνεδρίαση θα παραβρεθεί και ο τέως πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος Κώστας Καραμανλής, ο οποίος δεν αναμένεται να λάβει το λόγο. Την Πέμπτη, όμως, παρενέβη όμως με σαφή τρόπο μέσω συνεργατών στις διεργασίες στο χώρο της κεντροδεξιάς.



Ο κ. Καραμανλής στήριξε σαφώς τον Αντώνη Σαμαρά και έλαβε σαφείς αποστάσεις από το εγχείρημα της Ντόρας Μπακογιάννη. «Η ΝΔ είναι το σπίτι μας. Στηρίζουμε το κόμμα μας» έλεγαν χαρακτηριστικά συνεργάτες του τέως πρωθυπουργού.
Η Ντόρα Μπακογιάννη, ερωτηθείσα αν ο Κώστας Καραμανλής μπορεί να παίξει «συγκολλητικό ρόλο» στην Κεντροδεξιά, απάντησε ότι δεν βλέπει τίποτα από όλα αυτά, τα οποία, όπως είπε, ανάγονται στην κατηγορία των σεναρίων των δημοσιογράφων.
ΤΑ ΝΕΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν φευγει αυτός καλύτερα να ησυχάσουμε,αλλωστε στο τέλος ετσι όπως πάει μόνος του θα μείνει