Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΡΗΓΓΙΛΗΣ

Κλειστές παραμένουν οι πόρτες της Ρηγίλλης για τους κ.κ. Θ. Ρουσόπουλο και Γ. Βουλγαράκη, παρά την απόφαση της Βουλής να μην παραπεμφθούν για την υπόθεση Βατοπαιδίου. Στη Ρηγίλλης δεν έχει αλλάξει καθόλου το κλίμα για τους πρώην υπουργούς των κυβερνήσεων Καραμανλή. Η ΝΔ επιμένει ότι ένας από τους στόχους του κ. Αντ. Σαμαρά είναι να αποκατασταθεί η αξιοπιστία του πολιτικού κόσμου και ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Π. Παναγιωτόπουλος θύμισε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όταν είχε κάνει τις σχετικές δηλώσεις, «εδώ έξω, στην είσοδο του κόμματος, μίλησε για πολιτικές συμπεριφορές, δεν είχε αναφερθεί σε ποινικά θέματα».
Ο κ. Παναγιωτόπουλος, θέλοντας να αποτρέψει......
 σενάρια για την επόμενη ημέρα των κκ. Βουλγαράκη και Ρουσόπουλου σε σχέση με τη ΝΔ, τόνισε με έμφαση ότι «οι δηλώσεις του προέδρου ισχύουν πάντοτε». Βέβαια, σε άλλο σημείο υποστήριξε ότι η ΝΔ προχθές στη Βουλή μίλησε για «κατηγορητήριο που είναι στον αέρα».

Θ. Ρουσόπουλος: «Κατασκευασμένη συκοφαντία»

«Επί δύο ολόκληρα χρόνιαβρέθηκα αντιμέτωπος με μια καταιγίδα συκοφαντίας και ψεύδους,με στόχο τον πολιτικό μου αποκλεισμό και εξόντωση. Και δι΄ αυτών την υπονόμευση της κυβέρνησης Καραμανλή» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο κ. Ρουσόπουλος και σημειώνει ότι «η συκοφαντία αυτή ήταν καθαρή κατασκευή».
Ο άλλοτε πανίσχυρος υπουργός Επικρατείας υποστήριξε ότι η ΝΔ, το ΚΚΕ, ο ΛΑΟΣ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Δημοκρατική Αριστερά και ανεξάρτητοι βουλευτές ανέδειξαν την αλήθεια και μαζί τους συντάχθηκε ένας σημαντικός αριθμός συναδέλφων τους από το ΠαΣοΚ, οι οποίοι, όπως υπογράμμισε, «κινήθηκαν με γνώμονα τη συνείδησή τους και όχι κομματικές σκοπιμότητες» και συμπλήρωσε: «Είναι μια απόφαση που στηρίζει την αλήθεια και τη δικαιοσύνη».
Ο κ. Ρουσόπουλος είχε κατηγορήσει τον περασμένο Μάιο τον κ. Σαμαρά ότι δεν του ζήτησε να απολογηθεί γι΄ αυτόν, αλλά προσδοκά να κριθεί από τη Δικαιοσύνη και όχι από τους κομματικούς μηχανισμούς και σημείωσε: «Θα το επιδιώξω μέχρι τέλους και θα δικαιωθώ πλήρως.Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, κύριεΣαμαρά, και εσείς αυτό το γνωρίζετε».

Βουλγαράκης: Αιχμές σε Σαμαρά

Πιο επιθετικός ήταν ο κ. Βουλγαράκης που πέρασε στην αντεπίθεση, ενώ εμφανίστηκε αποφασισμένος να μη μείνει αμέτοχος πολιτικά στο παιχνίδι που διεξάγεται στον χώρο της Κεντροδεξιάς. Αρκετά πιο αποφασισμένος από τον κ. Ρουσόπουλο, επέλεξε να τονίσει με ηχηρό τρόπο την παρουσία του και με συνέντευξή του (Ρ/Σ Real) επεχείρησε να ρίξει γέφυρες προς τη Ρηγίλλης, λέγοντας: «Θα ακούσω με προσοχή την Ντόρα Μπακογιάννη, ο ΛΑΟΣ εκφράζει σοβαρές προτάσεις, όπως και η ΝΔ, στην οποία ανήκει η καρδιά μου,αν και με μπέρδεψε ακόμη περισσότερο στις τελευταίες εκλογές». Ο κ. Βουλγαράκης, που άφησε κάθε ενδεχόμενο ανοιχτό για τις μελλοντικές πολιτικές κινήσεις του και τόνισε ότι «οι εξελίξεις στην Κεντροδεξιά είναι ραγδαίες», ξεκαθάρισε: «Ημουν και είμαι ΝΔ.Είναι θέμα συνείδησης. Δεν μπορώ να αποποιηθώ κάτι που υπάρχει μέσα στα κόκαλά μου». Φρόντισε όμως να στείλει και μήνυμα στη Ρηγίλλης, ενώ άφησε και αιχμές για τη στάση του προέδρου της ΝΔ.
«Ο κ.Σαμαράς έχει κάνει σοβαρές τοποθετήσεις. Δεν θέλω να μιλήσω επειδή εκείνος φέρθηκε επιπόλαια στα σκαλιά της Ρηγίλλης. Ολα μπορεί να γίνουν.Εδώ ο κ.Σαμαράς έγινε αρχηγός της ΝΔ» είπε και σημείωσε ότι για τον ίδιο και τον κ. Ρουσόπουλο η υπόθεση είχε εσωκομματική αφετηρία.
Την ίδια στιγμή ο πρώην υφυπουργός κ. Π. Δούκας εγείρει θέμα ακυρότητας για τις κατηγορίες και την παραπομπή, επισημαίνοντας: «Θα πάω το θέμα ως το τέρμα. Ούτε παραγραφές ούτε ξεπαραγραφές. Θα ζητηθούν συγγνώμες από τους συκοφάντες».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=367885&dt=18/11/2010#ixzz15bvdjhoQ

Δεν υπάρχουν σχόλια: