Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

ΨΩΜΙΑΔΗΣ: ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ;

Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
melkar4@yahoo.gr
Κάνει τις κινήσεις του, όπως είχε προαναγγείλει προεκλογικά στη Voria.gr, ο νέος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης. Μετά το ρόλο του μεσολαβητή που ανέλαβε με δική του πρωτοβουλία μεταξύ Μπουτάρη-Άνθιμου, τώρα θέλει να …συντονίσει όλους τους αιρετούς περιφερειάρχες της χώρας, προκειμένου να πετύχουν στο έργο τους και να διεκδικήσουν με «αρχηγό» τον ίδιο όσα δικαιούνται από την κυβέρνηση του μνημονίου!
«Μ΄ αυτόν τον… συναδελφικό και βαθιά δημοκρατικό τρόπο θα πετύχει και ο ίδιος να «ανοιχτεί» σε όλη την Ελλάδα και να γνωρίσουν από κοντά έναν άξιο πολιτικό», όπως μου είπε συνεργάτης του σχολιάζοντας το επόμενο βήμα του....
 ή καλύτερα την επόμενη κίνηση, δηλαδή τη δημιουργία κομματικού σχήματος με έδρα τη Θεσσαλονίκη!
Βεβαίως, όσο αυτός θα ηγείται κινήσεων για το καλό της Μακεδονίας και του τόπου ολόκληρου,«στο πόδι του» θα βρίσκεται πάλι ο αδελφός του Διονύσης, πρώτος σε σταυρούς περιφερειακός σύμβουλος, κάτι που άλλωστε βλέπαμε επί οκτώ χρόνια και στη Νομαρχία, παρά τις κατά καιρούς, διαφωνίες και καταγγελίες για τους «Αφοί Ψωμιάδη».
Ο περιφερειάρχης Ψωμιάδης καταλαβαίνει τώρα ότι χαλάλι η υπομονή που έκανε και δεν σήκωσε μπαϊράκι στον Σαμαρά όταν ο δεύτερος «απέρριπτε αδίκως τον Διονύση για τη θέση του διορισμένου αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης» όπως είχε δηλώσει ο ίδιος στη Voria.gr. Τότε μπορεί να επικαλείτο μόνο την ενότητα της παράταξης, όμως πριν την κάλπη υπήρχε και θέμα απώλειας κομματικών ψήφων και δεν ήταν καιρός για τέτοια.
Σήμερα μετά και την ήττα Γκιουλέκα, ο Ψωμιάδης γίνεται από το…. πουθενά ο απόλυτος γαλάζιος άρχοντας στη Βόρεια Ελλάδα. Οι βουλευτές Θεσσαλονίκης με τη σιωπή και την ακινησία τους κατά την προεκλογική περίοδο έχουν κάνει από μόνοι τους στην άκρη ενώ και οι πρώην Καραμανλικοί λόγω της γενικότερης απαξίωσης της πολιτικής και της ΝΔ του Σαμαρά παραμένουν άφαντοι. Την ίδια ώρα και η Διοικούσα Θεσσαλονίκης παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του πρόεδρου της, δεν φαίνεται ικανή να αποτελέσει το ανάχωμα του κόμματος στην επέλαση του ακόμη γαλάζιου Νομάρχη και εσχάτως και περιφερειάρχη.
Κι όλα αυτά, λίγα εικοσιτετράωρα πριν μια άλλη πρώην διεκδικήτρια της προεδρίας της ΝΔ η Ντόρα Μπακογιάννη ανακοινώσει και τυπικά το κόμμα της με μέλη πρώην βουλευτές της ΝΔ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: