Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 20/12 ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ

Την ολοκλήρωση των διαδικασιών υποχρεωτικών μετατάξεων των υπαλλήλων των νομαρχιών στους δήμους μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου προβλέπει εγκύκλιος του υφυπουργού Εσωτερικών Γιώργου Ντόλιου.
Πρόκειται για 1500 υπαλλήλους (1482 έχουν ήδη δηλώσει ότι θα μεταταγούν εθελοντικά), που την 1/1/2010 υπηρετούσαν σε οργανικές μονάδες με αρμοδιότητες του τομέα πολεοδομίας, καθώς και το προσωπικό που υπηρετεί σε οργανικές μονάδες με αρμοδιότητες του τομέα ε΄ Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (άρθρο 94 παρ. 3Β) και ειδικότερα αυτών που σχετίζονται με τη διαδικασία καταβολής προνοιακών επιδομάτων.

Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι μετατάσονται........
στο δήμο της έδρας του νομού ή στο δήμο εντός των ορίων του οποίου λειτουργούσε η καταργούμενη αποκεντρωμένη νομαρχιακή υπηρεσία.

Όπως διευκρινίζεται στην εγκύκλιο οι μετατάξεις δεν αφορούν σε υπαλλήλους που ανήκουν οργανικά σε άλλους φορείς, αλλά είναι αποσπασμένοι σε υπηρεσίες των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.

Παράλληλα στην εγκύκλιο προβλέπονται οι μετατάξεις του προσωπικού που υπηρετούσε μέχρι την 7η Ιουνίου 2010 στα Κέντρα Εξυπηρέτησης
Πολιτών των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, Ενιαίων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και Νομαρχιακών Διαμερισμάτων, (περίπου 500 άτομα) αλλά και υπαλλήλων για την άσκηση μεμονωμένων μεταφρόμενων αρμοδιοτήτων. Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο «εάν οι αρμοδιότητες που μεταβιβάζονται είναι μεμονωμένες, η επάρκεια ή μη του εθελουσίως μετατασσόμενου προσωπικού για την άσκησή τους εξετάζεται στην πράξη από τους δήμους που τις αναλαμβάνουν, δηλαδή από 1-1-2011. Για την περίπτωση αυτή θα ακολουθήσουν νεότερες οδηγίες από την υπηρεσία μας», καταλήγει η εγκύκλιος.

Για το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου κάντε κλικ εδώ: ypes_metatxeis_nomarxies_aftodioikisi.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια: