Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Α. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ

Θέμα: Η πανωλεθρία του ΠΑ.ΣΟ.Κ στη Χαλκιδική αποτέλεσμα επιλογών σκοπιμότητας και άθλιων μεθοδεύσεων.
Το ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά δεν κέρδισε ούτε ένα Δήμο στη Χαλκιδική αλλά και το αποτέλεσμα του περιφερειακού ψηφοδελτίου στο νομό επιβεβαιώνει την πλήρη αποτυχία.






Προηγήθηκαν συνωμοτικές ιδιοτελείς επιλογές για τις οποίες οφείλω να ενημερώσω τους πολίτες.  
Όλες οι επιλογές έγιναν από τον γραμματέα της Ν.Ε Γιώργο Παπαδόπουλο και τον βασικό συνεργάτη του Γιώργο Λαμπράκη ερήμην και της ιδίας της Ν.Ε. Για την κομματική βάση του ΠΑ.ΣΟ.Κ δεν γίνεται λόγος.
Συγκεκριμένα:
Στο Δήμο Πολυγύρου ....
ο υποψήφιός μας Κώστας Μπογδάνος έφερε το καλύτερο αποτέλεσμα στον πιο συντηρητικό Δήμο του νομού, αν και είχε προηγηθεί συστηματική προσπάθεια απαξίωσης από τον γραμματέα της Ν.Ε. Από τον Ιούνιο ακόμη χαρακτήριζε τον Κώστα Μπογδάνο “παλαιοκομματικό” και “βαρίδιο” με δηλώσεις του στην τηλεόραση, ενώ σε επαφές του τον αποκαλούσε “φθαρμένο και διεφθαρμένο”. Οι προσπάθειες του να επιβάλλει άλλον υποψήφιο απέτυχαν.
Στο Δήμο Προποντίδας βήμα-βήμα υλοποίησαν την επιλογή τους στο πρόσωπο του Δημάρχου Τρίγλιας Κώστα Σγουρή αποκλείοντας με άθλιες μεθοδεύσεις τον Δήμαρχο Μουδανιών Ανδρέα Παπαγιάννη με τη στήριξη του οποίου η επιτυχία μας θα ήταν βέβαιη, αλλά και τον πρώην αντινομάρχη Ιωακείμ Μουτάφη που επίσης είχε πολλές πιθανότητες επιτυχίας. Το αποτέλεσμα είναι τραγικό για την παράταξη μας σε ένα δήμο με ευρεία δική μας πλειοψηφία.
Στο Δήμο Κασσάνδρας ενώ από τον Ιούνιο ο πρώην υφυπουργός Βασίλης Παπαγιάννης οριστικοποίησε την υποψηφιότητα του και ήταν η άριστη λύση, επί δύο μήνες απέφευγαν κάθε επαφή μαζί του, παρά την υποχρέωση που είχαν αναλάβει, και προσπάθησαν επίμονα να βρουν άλλη υποψηφιότητα. Η σαρωτική νίκη του Βασίλη Παπαγιάννη τους αφήνει εξαιρετικά εκτεθειμένους.
Στο Δήμο Σιθωνίας η καλύτερη από τις διαθέσιμες υποψηφιότητες του Αγγέλου Πράτσα υπονομεύθηκε από την άκαιρη και χωρίς προετοιμασία ανακοίνωσή της. Τα περισσότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ οδηγήθηκαν σε άλλους συνδυασμούς και το 13% που πήραμε επιβάλλει την αναζήτηση ευθυνών, όπως ζητά και ο υποψήφιός μας.
Στο Δήμο Αριστοτέλη με παρασκηνιακές κινήσεις και άσκηση “βέτο”, απέκλεισαν τη δυνατότητα της παράταξης μας να κάνει την ανώδυνη επιλογή της ανοχής χωρίς στήριξη του Χ. Πάχτα και προώθησαν με επιμονή την υποψηφιότητα του Γιώργου Λαμπράκη, προσώπου αμφιλεγόμενου γενικά αλλά και με συγκεκριμένη τελεσίδικη καταδίκη για μεγάλη απάτη. Στη συνέχεια οδηγηθήκαμε σε ενδοπαραταξιακή σύγκρουση με τον εκλεγμένο με τη στήριξη μας δήμαρχο Μ. Βλαχόπουλο. Το δήμο κέρδισε τελικά ο Χ. Πάχτας αλλά τις συνέπειες της σύγκρουσης θα τις υφίσταται για πολλά χρόνια η παράταξη μας.
Τέλος, όσον αφορά το περιφερειακό ψηφοδέλτιο, η προώθηση του επικεφαλής υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη, με μεθόδους εξαπάτησης, αποδείχθηκε το λιγότερο ατυχής. Το χειρότερο είναι ότι έστησαν το περιφερειακό ψηφοδέλτιο με κυρίαρχη επιδίωξη την εξασφάλιση της πρωτιάς στον Γιώργο Λαμπράκη, πράγμα που τελικά έγινε όπως είχα δημόσια προβλέψει, παρά την οργισμένη αντίδραση των οπαδών μας μέρος των οποίων συγκρατήθηκε με τη διέξοδο του ασταύρωτου ψηφοδελτίου.
Το 29% του α' γύρου για το περιφερειακό μας ψηφοδέλτιο συγκρινόμενο με το 46% που πήρε η Νομαρχιακή μας παράταξη το 2006 σε πολύ δυσκολότερη πολιτική συγκυρία δείχνει το μέγεθος της πανωλεθρίας.
Με όλα τα παραπάνω γίνεται νομίζω σαφές ότι η παράταξη μας δεν μπορεί να συνεχίσει στο Νομό με αυτά τα πρόσωπα που εκτός των άλλων, έχει γίνει πεποίθηση όλων ότι συμμετέχουν και σε διαπαραταξιακή ομάδα αθέμιτων επιδιώξεων.
Εν πάσει περιπτώσει σε ό, τι με αφορά δηλώνω ότι ανήκω ολόψυχα στο ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου και των οραμάτων του ελληνικού λαού, αλλά δεν μπορώ να έχω καμία σχέση με το “ΠΑΣΟΚ” των Παπαδόπουλου-Λαμπράκη.
Εάν δεν είναι βαλτοί για να διαλύσουν την παράταξη μας στο νομό, η παραίτηση τους είναι το λιγότερο που μπορούν να κάνουν.
Η λαϊκή και η κομματική βάση του ΠΑ.ΣΟ.Κ θα αντιστρέψουν την καταστροφική πορεία.

Αργύρης Λαφαζάνης


Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ Χαλκιδικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: