Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

ΕΠΙΚΥΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ-ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΕΙΡΑ;;

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης επικύρωσαν σήμερα το μεγάλο σχέδιο στήριξης της ΕΕ και του ΔΝΤ ύψους 85 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ιρλανδία.
Οι υπουργοί του Eurogroup κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τους τρόπους λειτουργίας του μελλοντικού μόνιμου Ταμείου διάσωσης της νομισματικής ένωσης μετά το 2013, που αφορά κυρίως τη συμμετοχή "κατά περίπτωση" ιδιωτικών τραπεζών στο ταμείο αυτό.
Το σχέδιο στήριξης της Ιρλανδίας ύψους 85 εκατομμυρίων ευρώ "επικυρώθηκε" από τους υπουργούς Οικονομικών....
 όλων των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης, δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις Ολι Ρεν σε συνέντευξη Τύπου.
Σύμφωνα με ελληνικά μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος του Eurogroup Ζ.Κ.Γιούνκερ δήλωσε πως το Eurogroup θα εξετάσει τάχιστα όπως ο χρόνος αποπληρωμής του ελληνικού δανείου να "εναρμονιστεί" με εκείνον της Ιρλανδίας που φθάνει τα 10-11 χρόνια . Για την ελληνική περίπτωση το μνημόνιο προβλέπει συνολικά 5 χρόνια με διετή περίοδο χάριτος.
Η Ιρλανδία θα πρέπει να πληρώνει ένα μέσο και ευέλικτο επιτόκιο 5,8% ετησίως, υψηλότερο από το 5,2% που συμφωνήθηκε για την Ελλάδα, στο πλαίσιο του σχεδίου στήριξης προς την Ιρλανδία, της ΕΕ και του ΔΝΤ ανακοίνωσε η ιρλανδική κυβέρνηση.
Η Ιρλανδία θα συμβάλει με 17,5 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα αντλήσει κυρίως από το ταμείο συντάξεων, στο διεθνές σχέδιο βοήθειας ύψους 85 δισεκατομμυρίων ευρώ που χορηγείται από την ΕΕ και το ΔΝΤ.
APE.GR

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Την Παρασκευή βρισκόμουν στην εισαγγελία και τυχαία είδα τον φάκελλο για εκείνη την υπόθεση που είχες αναρτήσει σχετικά με την άδεια που είχε εκδόσει η Νομαρχία σε κατασκήνωση πάνω σε ρέμα.

Στις 25/01/2011 δικάζετε ο Γιωργογιάννης κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος στο τριμμελές Πλημ/κείο Πολυγύρου.