Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

ΕΜΠΡΟΣ ΟΛΟΤΑΧΩΣ...ΓΙΑ ΕΝΣΤΑΣΗ!

Τη Δευτέρα τελικά θα γίνει η επίσημη ανακήρυξη από το Πρωτοδικείο των εκλογικών αποτελεσμάτων για το δήμο Θεσσαλονίκης, που αναμενόταν χτες, ωστόσο τα επιτελεία Γκιουλέκα και Μπουτάρη έχουν εξετάσει ήδη «τα ευρήματα» που εντόπισαν κατά την επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων και είναι έτοιμα για τις επόμενες κινήσεις τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα συνεργεία....
που είχε ο συνδυασμός του κ. Γκιουλέκα στο άνοιγμα των σάκων με τα ψηφοδέλτια στα δικαστήρια εντόπισαν 500 - 700 ανυπόγραφα από δικαστικούς αντιπροσώπους και πολλά άκυρα. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι, μόλις ανοίξει η προθεσμία των ενστάσεων, θα ζητηθεί η ακύρωση των ανυπόγραφων που είχαν θεωρηθεί έγκυρα.


Παράλληλα σε ένα εκλογικό τμήμα της Θεσσαλονίκης εντοπίστηκαν 20 επιπλέον ψηφοδέλτια υπέρ του κ. Μπουτάρη λόγω αριθμητικού λάθους του δικαστικού αντιπροσώπου, τα οποία επίσης θα προσβληθούν, ενώ ένσταση θα γίνει και για τα άκυρα του συνδυασμού του κ. Γκιουλέκα. Η διαδικασία και ο τρόπος υποβολής των ενστάσεων θα αποτελέσουν αντικείμενο σύσκεψης μεταξύ των δικηγόρων της παράταξης κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Δεν ανησυχούν

Οι νομικοί πάντως της ομάδας του κ. Μπουτάρη συνεδρίασαν χτες το μεσημέρι και φαίνεται πως δεν ανησυχούν ότι μπορεί να ανατραπεί το τελικό αποτέλεσμα της κάλπης και η νίκη της παράταξης. Οι πληροφορίες από αυτήν την πλευρά λένε ότι εκτός από τα 20 ψηφοδέλτια υπέρ του κ. Μπουτάρη που λανθασμένα ενεγράφησαν στον τελικό κατάλογο, περίπου άλλα 20 έως το πολύ 40 μπορεί να ακυρωθούν από τα ανυπόγραφα.

Οπως σημειώνεται, ο νόμος προβλέπει έξι περιπτώσεις ακυροτήτων, στις οποίες δεν περιλαμβάνονται τα ανυπόγραφα, κι ότι ακόμη κι αν ακυρωθεί για οποιονδήποτε λόγο ο σταυρός, δεν ακυρώνεται και το ψηφοδέλτιο. Οσο για τα ανυπόγραφα, επισημαίνεται ότι περίπου όσα έχει στη διάθεσή της η παράταξη Γκιουλέκα έχει και η ομάδα Μπουτάρη, οπότε σε περίπτωση ένστασης από τη μια πλευρά θα ακολουθήσει για κάθε ενδεχόμενο αντένσταση κι από το συνδυασμό που κέρδισε πριν από δύο εβδομάδες.
απο ΑΝΗΛΙΑ
Πηγή: Αγγελιοφόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: