Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΣΟΚ: ΕΝΑ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΚΡΑΤΑΙΟ ΚΟΜΜΑ

Το Στίγμα: Στο τέλος ποιος θα μείνει;
Εικόνα διάλυσης παρουσιάζει από το μεσημέρι της Τετάρτης το ΠΑΣΟΚ. Το καζάνι έβραζε, αλλά τα όσα έγιναν στην ονομαστική ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις φαίνεται ότι ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής. Μιας οργής που εκδηλώθηκε τόσο μέσα στη θυελλώδη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, το απόγευμα της Τετάρτης, αλλά κυρίως μετά, στη μέση του δρόμου αλλά και στους διαδρόμους της Ιπποκράτους! Και συνεχίστηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης, όταν ο βουλευτής Ιωαννίνων Μιχάλης Κασσής ανακοίνωσε δημόσια ότι ανεξαρτητοποιείται!

«Είμαι πλέον ανεξάρτητος βουλευτής, δεν ανήκω στο ΠΑΣΟΚ» είπε στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του Mega ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας πως αφού δε θέλει να ψηφίσει τα μέτρα τότε δεν έχει άλλη επιλογή από το να ανεξαρτητοποιηθεί. Άλλωστε, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε κάνει σαφές από τη συνεδρίαση της Κ.Ο. πως «όποιος δεν μπορεί, δεν αντέχει να ακολουθήσει αυτό το δρόμο, ας μην το κάνει. Να χωρίσουμε τους δρόμους μας με αγάπη αν και είναι για μένα πολύ επώδυνο».

Οι «καυτοί» διάλογοι μετά την Κοινοβουλευτική Ομάδα

Αμέσως μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ μέσα στα γραφεία αλλά και επί του... πεζοδρομίου της Ιπποκράτους έγινε το «έλα να δεις»! Πρώτα το εντονότατο φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στον Λεωνίδα Γρήγορακο και τον Πάρι Κουκουλόπουλο, δυο από τους πιο στενούς συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο πρώτος θεωρούσε τον δεύτερο υπεύθυνο για το «μπάχαλο» στη Βουλή όταν ο καθένας ψήφισε ό,τι... ήθελε, εκτός της κομματικής γραμμής που (υποτίθεται πως) έλεγε: ψηφίζουμε ναι σε όλα. «Κ@@@παιδο σε φέραμε στο ΠΑΣΟΚ για να το διαλύσεις», είπε ο Λ. Γρηγοράκος στον Πάρι Κουκουλόπουλο!

Ακολούθησαν οι φωνές του Μιχάλη Κασσή έξω από τα γραφεία, στη γωνία της Ιπποκράτους με τη Σκουφά. Όλα ξεκίνησαν γιατί ο Γ. Ντόλιος φέρεται να ζήτησε από τον κ. Κασσή να παραδώσει την έδρα του αν δεν θέλει να ψηφίσει τα μέτρα. «Δεν ψηφίζω εγώ τα μέτρα για να γίνετε εσείς υπουργοί του Σαμαρά» φώναζε ο βουλευτής Ιωαννίνων στο πεζοδρόμιο της Ιπποκράτους, με τα πυρά του να απευθύνονται προς πάντες! «Είναι και Χρυσοχοΐδης εδώ που θέλει να γίνει υπουργός!» είπε.

Απευθυνόμενος στον κ. Ντόλιο του είπε «εσύ Ντόλιο να πας στον φίλο σου τον Ραγκούση». Και καθώς θυμήθηκε ότι ο κ. Ντόλιος του ζήτησε να παραδώσει την έδρα του, είπε: «Να φύγω εγώ για να έρθει ο Σάκης Οικονόμου να κάνει τον υποτακτικό του Λοβέρδου και να κάνει σουλάτσα».
«Τι κοιτάτε ρε σεις, ο Βενιζέλος με αυτούς εδώ έφερε το κόμμα στο 4%», είπε όταν είδε τους δημοσιογράφους που γίνονταν μάρτυρες του επεισοδίου. Και στο τέλος φέρεται να πρόσθεσε: «Απελευθερώθηκα»!

«Κάποιοι εδώ μέσα ακολουθούν την τακτική: όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά» είχε πει νωρίτερα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που πρότεινε «να ψηφίσουμε εν λευκώ τα μέτρα. Δεν ήταν εικόνα αυτή που δώσαμε στη Βουλή. Δε γίνεται να το παίζουμε τσάμπα μάγκες».

Η φράση αυτή του πρώην υπουργού προκάλεσε την αντίδραση του Κώστα Σκανδάλιδη, που –χωρίς να απαντά ευθέως στον κ. Χρυσοχοΐδη- είπε: «άλλοι είναι λαθρεπιβάτες στο ΠΑΣΟΚ. Εγώ δεν έχω ούτε ομάδες, ούτε λομπίστας είμαι».
Ο κ. Σκανδάλιδης αποχώρησε χτυπώντας πίσω την καρέκλα του. Είναι ανάμεσα στους βουλευτές που διεμήνυσαν πως δεν ξέρουν αν θα ψηφίσουν τα μέτρα.

Οι υπόλοιποι είναι οι Μπόλαρης, Κουτσούκος, Τζάκρη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα επιχειρήσει να συναντηθεί και με τους έξι που αντιτίθενται στην ψήφιση των μέτρων. Αν δεν καταφέρει να τους πείσει κινδυνεύει η ψήφιση του πακέτου των μέτρων, αφού το ΠΑΣΟΚ θα μείνει με 27 βουλευτές.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: