Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Όχι κύριε Αλαβάνο, δεν θα πάρουμε

To Στίγμα: Αλαβάνου ...  σοβιετολογία !!!
Του Γιώργου Καισάριου
"Τα νέα μέτρα που περάσανε αρκούν να οδηγήσουν την Ελλάδα σε τέλμα”, είπε προχτές σε εκπομπή του ΣΚΑΙ ο κύριος Αλαβάνος. Εκτιμώ ότι ο κύριος Αλαβάνος έχει μπλέξει το πρόβλημα του χρέους (που είναι άλλη κουβέντα) με την δημοσιονομική προσαρμογή που πρέπει να γίνει και είναι ανεξάρτητη από τον παράγοντα χρέος. Λέει ότι έχουμε ένα νόμισμα που δεν έχει σχέση με τις ανάγκες της Ελλάδος, αγνοώντας ότι το πρόβλημα της Ελλάδος δεν είναι το νόμισμα, αλλά το μπάχαλο που αυτός και πολλοί άλλοι σαν αυτόν άφησαν πίσω. Ο κύριος Αλαβάνος επίσης δεν μπορεί να καταλάβει ότι το τωρινό πολιτικό σύστημα, δεν μπορεί να διαχειριστεί την δραχμή. Δραχμή σημαίνει στρατιωτικό καθεστώς. Σημαίνει ότι κάθε μορφή ελεύθερης διακίνησης κεφαλαίου θα σταματήσει και σημαίνει ότι δεν θα μπορείς να αγοράσεις ούτε ένα βιβλίο από την AMAZON.

Ο κύριος Αλαβάνος, σκέφτεται λέει την ανεργία των παιδιών μας. Έχει σκεφτεί ποτέ ο κύριος Αλαβάνος τι έχει κάνει ο ίδιος για να εδραιώσει κάποιο είδος επιχειρηματικής κουλτούρας σε αυτή τη χώρα; Δεν έχω ακούσει ποτέ τίποτα σχετικά με τι θα πρέπει να γίνει για να πάρει μπρος ο ιδιωτικός τομέας. Είτε από τον κύριο Αλαβάνο είτε από του όμοιούς του. Προφανώς κάτι τέτοιο δεν απασχολεί τον κύριο Αλαβάνο, καθώς μάλλον νομίζει ότι το κράτος παράγει τον πλούτο και τα έσοδα που δαπανά όχι ο ιδιωτικός τομέας.

Ο κύριος Αλαβάνος ονειρεύεται θέσεις εργασίας στον αγροτικό τομέα, νομίζοντας ότι έτσι θα βγούμε από την κρίση, όταν καμία δυτική χώρα δεν έχει αγροτικό τομέα που να είναι πάνω από το 2-3% του ΑΕΠ. Θα ήθελε πολύ όλοι να δουλεύουμε τη γη για να έχουμε να φάμε και να έχουμε κλειστά τα σύνορα, στο όνομα του να έχουμε την “εθνική μας ανεξαρτησία” σαν την Βόρεια Κορέα. Με τον ίδιο το κύριο Αλαβάνο βέβαια πρωθυπουργό.

Προσωπικά, θέλω εθνική ανεξαρτησία από τον κύριο Αλαβάνο και όλους αυτούς που έχουν αυτές τις ιδέες και αν είναι δυνατόν, να τους στείλουμε στην Βόρεια Κορέα, χωρίς να έχουν ούτε ένα ευρώ στην τσέπη, για να καταλάβουν πως ζουν αυτοί που έχουν δικό τους νόμισμα και είναι εθνικά ανεξάρτητοι.

Η δραχμή λέει θα αυξήσει τον τουρισμό μας. Εμ βέβαια, άλλες χώρες που είναι ακριβές σε σχέση με την Ελλάδα (Αυστρία για παράδειγμα) δεν έχουν τουρισμό. Το γεγονός ότι προσφέρουμε σχετικά χαμηλές υπηρεσίες και δεν έχουμε αρκετά μεγάλα πολυτελή ξενοδοχεία για να έρθουν στην Ελλάδα οι έχοντες τουριστικό παραδάκι δεν έχει περάσει από το μυαλό του. Το γεγονός ότι δεν μπορούν οι ακτογραμμές μας να αξιοποιηθούν (είτε από εμάς είτε από ξένους), διότι ο κάθε ένας πάει σε κάποιο δικαστήριο για κάποιο βλακώδες λόγο, που ο κύριος Αλαβάνος και οι όμοιοί του έχουν νομοθετήσει όλα αυτά τα χρόνια, δεν παίζει καμία σημασία.

Έχουμε δηλαδή έναν “αριστερό” (με δεξιές τσέπες λέω εγώ) που έχει μερικά εκατομμύρια ευρώ σε καταθέσεις, που ουδέποτε είχε οικονομικό πρόβλημα, ουδέποτε ποτέ χρειάστηκε να ζήσει την οικογένεια με 500 ευρώ, να μας πει ότι θα πρέπει να πάμε στην δραχμή, για να εξαθλιωθούμε παντελώς σε σχέση με το που είμαστε σήμερα, μόνο και μόνο επειδή αυτός νομίζει ότι η δραχμή σημαίνει ανάπτυξη και θέλει να έχουμε την εθνική μας ανεξαρτησία!!

Ο κύριος Αλαβάνος αποτελεί ότι πιο αναχρονιστικό υπάρχει σε αυτή τη χώρα και έχει το θράσος να θέλει να μας πει τι πρέπει να κάνουμε για να βγούμε από την κρίση. Ποιος, ο κύριος Αλαβάνος που ουδέποτε σκέφτηκε πως θα πληρωθούν οι μεγάλες συντάξεις της αριστεροσύνης και των διάφορων συνδικαλιστών, που κατά την άποψη μου, είναι ο κυριότερος λόγος που έχει πτωχεύσει η χώρα.

Δραχμή και υποτίμηση λοιπόν είναι η απάντηση του κύριου Αλαβάνου. Να γυρίσουμε στην δεκαετία του 80, όπου για να πάρεις μια τηλεόραση, έπρεπε να δουλεύεις 6-12 μήνες. Όπου δεν θα μπορούμε να αγοράσουμε βασικά αγαθά που μπορούμε σήμερα και βέβαια, δεν θα έχει κανείς τα λεφτά να μπορεί να αγοράσει ένα απλό PC. Όχι ευχαριστώ κύριε Αλαβάνο, δεν θα πάρουμε. 


Πηγή:http://www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: