Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Ούτε στο Eurogroup η λύση… ζήσε Μάη μου…

Το Στίγμα: Και ο Γολγοθάς συνεχίζεται ...
Το Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου είναι απίθανο να δώσει μια λύση στο χρέος της Ελλάδας και στις άμεσες χρηματοδοτικές της ανάγκες, αν και κάποιο είδος απάντησης αναμένεται να συμφωνηθεί μέσα στο μήνα, μεταδίδει το Dow Jones Newswire, επικαλούμενο δύο Ευρωπαίους αξιωματούχους με άμεση γνώση του θέματος. Την είδηση την αλιεύσαμε στο ιδιαιτέρως αξιόλογο «caital.gr».
«Η 12η Νοεμβρίου είναι περισσότερο ένα βήμα στο δρόμο. Δεν έχουμε ένα πιστόλι να σημαδεύει το κεφάλι μας», δήλωσε ο ένας από τους Ευρωπαίους αξιωματούχους μιλώντας υπό συνθήκες ανωνυμίας στο περιθώριο της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της ομάδας των είκοσι (G-20) στο Μεξικό.
Για την πληρωμή της δόσης στην Ελλάδα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει πρώτα να έχει πειστεί ότι η Ευρώπη έχει βρει ένα τρόπο να κόψει το χρέος της χώρας σε διαχειρίσιμα επίπεδα.
Το Ταμείο θέλει η Ευρώπη να απομειώσει μεταξύ 30 δισ. και 50 δισ. ευρώ από το ελληνικό χρέος ώστε να επιτρέψει σε διαχειρίσιμα επίπεδα. Ωστόσο, οι χώρες της Ευρωζώνης και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχουν κατηγορηματικά απορρίψει την πρόταση αυτή, αναφέρει το πρακτορείο.
«Το ΔΝΤ επιμένει στην απομείωση του χρέους αλλά οι Ευρωπαίοι δεν μπορούν να το δεχτούν. Εξετάζουν ακόμα άλλους τρόπους για να πετύχουν τον στόχο. Αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί και σε αυτό το πλαίσιο η πληρωμή της δόσης δεν αναμένεται να εγκριθεί στη συνάντηση των Βρυξελλών», δήλωσε ο δεύτερος αξιωματούχος.
Ο πρώτος αξιωματούχος σημείωσε ότι η έγκριση της δόσης και η απόφαση για το πώς θα μειωθεί το χρέος δεν μπορούν να γίνουν ξεχωριστά.
«Δεν θα υπάρξει απόφαση για τη δόση προς την Ελλάδα χωρίς παγκόσμια συμφωνία με όλες τις προϋποθέσεις να πληρούνται», δήλωσε. Αυτές οι προϋποθέσεις περιλαμβάνουν την έγκριση του πακέτου λιτότητας από το ελληνικό κοινοβούλιο σε συνδυασμό με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
Μια λύση θα πρέπει, ωστόσο, να βρεθεί μέσα στο Νοέμβριο, δήλωσε ο αξιωματούχος. Στο μεταξύ ο δεύτερος αξιωματούχος δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αισιόδοξη ότι την Τετάρτη το Κοινοβούλιο θα εγκρίνει το πακέτο λιτότητας των 13,5 δισ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με ωριμάνσεις ομολόγων ύψους 5 δισ. ευρώ στις 16 Νοεμβρίου. Έλληνας αξιωματούχος δήλωσε ότι η Αθήνα σχεδιάζει να εκδώσει νέα έντοκα γραμμάτια για να καλύψει το κόστος καθώς τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας δεν επαρκούν.

ΠΗΓΗ: «capital.gr»

Πηγή:http://www.defence-point.gr/news/?p=62215

Δεν υπάρχουν σχόλια: