Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Μ.Ανδρουλάκης - Ανταρσία Α.Λοβέρδου - Τελειώνουν το ΠΑΣΟΚ...

Το Στίγμα: Τίτλοι τέλους ή αναγέννηση;
Να τελειώσουν "εδώ και τώρα" είτε τον Ε.Βενιζέλο, είτε να δώσουν την χαριστική βολή στο ημιθανές σώμα του ΠΑΣΟΚ, επιχειρούν πλέον ανοικτά πρωτοκλασάτα (όσοι έμειναν) στελέχη του κόμματος: Την ανεξαρτητοποίησή του από το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε πριν λίγο ο Μίμης Ανδρουλάκης, μιλώντας μάλιστα σε ραδιοφωνικό συνέντευξη! Είπε ότι πλεόν δεν μπορεί να μείνει άλλο σε αυτό το κόμμα που έχει χάσει τον χαρακτήρα του και ... αποχαιρέτησε!  Επίσης, την άμεση σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ ζήτησε ο βουλευτής και πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος σε επιστολή που απέστειλε πριν λίγο προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, σε ένα κόμμα που βράζει μετά τις χθεσινές διαγραφές.
 

«Κρίνω ως απολύτως απαραίτητη τη σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με σκοπό την αποτίμηση της τετράμηνης πορείας μας, αλλά και τη λήψη αποφάσεων για τις απαραίτητες αλλαγές σε όλα τα επίπεδα», τονίζει ο κ. Λοβέρδος και επισημαίνει πως «η κρίση που βιώνει η δημοκρατική παράταξη δεν αντιμετωπίζεται με κυβερνητικούς χειρισμούς, κυβερνητικά ανταλλάγματα και τακτικισμούς. Όλοι συμφωνούμε πως είναι πολύ βαθύτερη».

Η επιστολή του Ανδρέα Λοβέρδου προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο είναι η ακόλουθη:

«Κύριε Πρόεδρε, αγαπητέ Βαγγέλη,

Με την επιτυχή έκβαση της ψηφοφορίας ολοκληρώθηκε η τετράμηνη περίοδος της κυβέρνησης, την οποία ως ΠΑΣΟΚ στηρίξαμε μετά τις εκλογές του Ιουνίου. Για τέταρτη φορά, από το 2010, η κοινοβουλευτική μας ομάδα στήριξε την προσπάθεια της χώρας να σταθεί όρθια, δίχως μικροκομματικούς υπολογισμούς. Η αυτοθυσία, όμως, των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ δεν συνδέθηκε με κάποια παράλληλη προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ύφεσης και την έξοδο της χώρας και των πολιτών από την κρίση. Οι θυσίες, ο αγώνας και ο μόχθος του ελληνικού λαού υπάρχει κίνδυνος να είναι χωρίς αντίκρισμα.

Τον Ιούνιο είχα εισηγηθεί μια διεξοδική στρατηγική συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στις μετεκλογικές εξελίξεις. Η εισήγησή μου δεν έγινε δεκτή. Προτίμησα να μην σταθώ εμπόδιο στην εφαρμογή των επιλογών σου και αποφάσισα να μην συμμετέχω στα κομματικά και κοινοβουλευτικά μας όργανα. Η συμμετοχή μου, λόγω των ριζικών μου διαφωνιών, θα "εξαγόταν" ως διαρκής ενδοκομματική σύγκρουση, η οποία θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στην προσπάθεια της χώρας και στην ενότητα της παράταξης.

Τις επόμενες ημέρες έχουμε μπροστά μας την ψηφοφορία επί του προϋπολογισμού και τη συνεδρίαση του Eurogroup. Μετά από αυτά τα κρίσιμα βήματα, κρίνω ως απολύτως απαραίτητη τη σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με σκοπό την αποτίμηση της τετράμηνης πορείας μας, αλλά και τη λήψη αποφάσεων για τις απαραίτητες αλλαγές σε όλα τα επίπεδα .Η κρίση που βιώνει η δημοκρατική παράταξη δεν αντιμετωπίζεται με κυβερνητικούς χειρισμούς, κυβερνητικά ανταλλάγματα και τακτικισμούς. Όλοι συμφωνούμε πως είναι πολύ βαθύτερη.

Ανδρέας Λοβέρδος»



Πρακτικά το ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει και αυτό δεν αποτελεί μόνο πρόβλημα για τον Ε.Βενιζέλο, αλλά κατά ένα κωμικοτραγικό τρόπο αποτελεί πρόβλημα και για τη ΝΔ, αφού εξαϋλωθεί το αντίπαλο δέος ή αν φύγει από την κυβέρνηση, θα αρχίσει να ξηλώνεται και η ΝΔ. Πάντως μέσα σε 10 ώρες το ΠΑΣΟΚ "γράφει" μείον επτά βουλευτές από την εξαιρετικά ολιγάριθμη, ούτως ή άλλως Κοινοβουλευτική του ομάδα..


Πηγή:Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: