Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

«Θερμό επεισόδιο» Στουρνάρα, με την… ορντινάτσα Σόιμπλε

Το Στίγμα: Μόνοι εναντίον όλων;
Η «κυρία» της Αυστρίας, η καγκελάριος Μαρία Φέχτερ, που το όνειρο της ζωής της είναι να γίνει Μέρκελ… αλλά της λείπει χώρα με τις προδιαγραφές της Γερμανίας, συμπεριφέρθηκε ως… μέγαιρα απευθυνόμενη προς τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στο Eurogroup.
Σηκώνοντας τον τόνο της φωνής της επειδή ο Στουρνάρας δεν συζητούσε να δημιουργηθεί λογαριασμός στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα όπου θα μπουν τα χρήματα, όχι στην Τράπεζα της Ελλάδος, ο οποίος δεν θα ελέγχεται από την ελληνική κυβέρνηση, του φώναξε σε πολύ άσχημο ύφος, σχεδόν σε έξαλλη κατάσταση, ότι εκπροσωπεί μια χρεοκοπημένη χώρα. Ο λογαριασμός ήταν ιδέα – επιθυμία, ποιου άλλου, του Βόλφγανγκ Σόιμπλε.
Η συμπεριφορά προκάλεσε την οξεία αντίδραση του μετριοπαθή, γενικά, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος της ζήτησε να μαζευτεί και να μη διανοηθεί να του ξαναμιλήσει με αυτό τον τρόπο. Τα πνεύματα οξύνθηκαν επικίνδυνα και προκλήθηκε το απόλυτο αδιέξοδο.
Ο Γιάννης Στουρνάρας επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος το κάλυψε απολύτως πολιτικά, λέγοντάς του να μην υποχωρήσει κι αν χρειαστεί να αποχωρήσει. Ο Σόιμπλε καταλαβαίνοντας ότι όλα θα τιναχθούν στον αέρα, μίλησε με τη Μέρκελ και επιστρέφοντας στην αίθουσα απέσυρε την απαίτηση…

Πηγή:http://www.defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: